• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  BLUZ MAŠINA – Tragovi

  BLUZ MAŠINA – Tragovi

  BLUZ MAŠINA – Tragovi / Metropolis Music, 2016 / CD / blues, rock / Srbija

  Bluz mašina je power blues / rock trio (bubnjar, bass gitarista, gitarista) iz Beograda, Srbija. Za beogradsku izdavačku kuću “Metropolis Music“, 2016. godine, objavili su svoje debitantsko CD izdanje naziva “Tragovi“. Bluz mašina, kao ideja, nastaje sredinom 2012. godine. Sa 8 pjesama spremnih za snimanje, Ivan Milenković i Marko Čitaković Čile, osnivaju grupu. Odluka je pala da bend počne kao power trio, a treći član bio je bubnjar Nemanja Tanasković. Nakon godinu dana, umjesto Nemanje, u bend dolazi bubnjar Bojan Stevanović, a nakon Bojana (odlazi zbog velikih obaveza), dolazi Miron Šopić, bivši bubnjar benda Straight Ahead. Kombinacija moćnog i razvijenog gruva, jakih bass linija i distorziranih, često drop-tune riffova, ispeglanih solaž, i dvoglasnih vokalnih linija na refrenima, definisan je početni zvuk benda. Članovi benda kažu: “Bluz mašina je mladi bend na beogradskoj blues/rock sceni. Napredujemo sigurnim koracima učeći od starijih kolega, istovremeno usvajajući i koristeći nove muzičke koncepte u našoj muzici, povrh tradicionalnih blues/rock formi.”

  Bluz mašina su – Ivan Milenković (gitara, vokal) ; Miron Šopić (bubnjar, vokal) ; Mijo Đorđević (bass gitara).

  Sve kompozicije na albumu “Tragovi” autorske su (osim “Vreme za nas” – originalno, Pop mašina) i sa tekstovima na srpskom jeziku. Uz članove benda Bluz mašina, u snimanjima su učestvovali i Nemanja Tanasković Nemi (bubnjevi) ; Marko Čitaković Čile (bass gitara) ; Jovana Stanković (usna harmonika).

  Iako za sebe kažu da su mlad bend, vidi se da su čvrsto na stazi bluesa koji je sredstvo njihovog muzičkog izražavanja. U milionskom velegradu kao što je to Beograd, teško je svakom novom bendu izboriti se za svoju primjerenu poziciju. Iako su tu svi mediji (štampani, radijske i TV stanice, bezbrojni prostori za sviranje…), treba mnogo truda i strpljenja da bi se izgradila prepoznatljivost. Upornost članova trija Bluz mašina, evo, isplatila se. O njima pišu respektabilna press imena, sviraju u kultnim klubovima, imaju CD za nadaleko poznati Metropolis Music. Povrh svega, odlični su muzičari.

  Moj prijedlog je da tako i nastave, s tim da porade na originalnosti svog muzičkog “rukopisa“. Još uvijek, to može mnogo bolje (uvijek je tako, zar ne!). Potencijala, očito je, imaju. Njihovo naredno diskografsko izdanje dati će odgovor da li su iskristalisali svoj muzički izražaj i koliko su truda dali u cilju vlastite originalnosti. Ja u njih vjerujem.

  Bluz mašina – “Tragovi” – 1. Sloboda ; 2. Big bluz bend ; 3. Čovek na lancu ; 4. Život je ljubav ; 5. Ivan’s Boogie ; 6. Bluz kutije šibica ; 7. Mislima osvetli grad ; 8. Neodsvirani bluz ; 9. Vreme za nas ; 10. Hteo bih da znam

  www.facebook.com/thebluesmachineband / metropolismusic.rs

  YT – Bluz mašina – Sloboda

  . .
  . . .
  Recenzent:
  Dragutin Matošević
  Tuzla, Bosna i Hercegovina
  . . .
  . .