• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  BLUES REZERVATA – Evo ti ritam!

  BLUES REZERVATA – Evo ti ritam!

  BLUES REZERVATA – Evo ti ritam! / Take It Or Leave It Records, 2016 / CD, digital / garage rock, blues rock, alter rock / Srbija

  Muzika kruševačkog rock and roll benda Blues rezervata sadrži uplive bluesa, soula, countryja i nekih alternativnih uticaja. Bend postoji od 2003. godine, ali punu afirmaciju dostiže 2013. godine, nakon objavljivanja albuma prvenca, “Kamen, duša, žica” (Slušaj najglasnije!, Zdenko Franjić, Zagreb). U 2015. godini, bend je otvarao nastupe američkog blues rock benda, John the Conqueror, ekskluzivce dikografske kuće “Alive Naturalsound“.

  Godine 2016., bend Blues rezervata objavljuje svoj drugi album, “Evo ti ritam!” (Take It Or Leave It Records, Beograd). Oba, ovdje pomenuta albuma, dobila su visoke ocjene od kritičara iz cijelog regiona. Bend je do sada nastupio u BiH, Hrvatskoj i Srbiji. Najznačajniji nastup Blues rezervata je imao avgusta 2016. godine, na Belgrade Beer Festu, kada je svirao ispred bendova SARS, Vatreni poljubac i Vlatka Stefanovskog.

  Album, “Evo ti ritam!“, dostupan je u digitalnoj formi na svim relevantnim digitalnim platformama (iTunes ; Amazon ; Google Play ; Spotify ; Deezer…), kao i u kompakt disk formatu na web stranici najstarije srpske nezavisne izdavačke kuće, Take It Or Leave It Records, Beograd, Srbija.

  DiskografijaKamen, duša, žica (Slušaj najglasnije!, 2013) ; Evo ti ritam! (Take It Or Leave It Records, 2016)

  Blues rezervata trenutno nastupa u sljedećoj postavi – Vladislav Vladica Radojević (tekstovi, gitara i vokal) ; Dušan Milutinović (gitara i prateći vokal) ; Uroš Vojinović (bubnjevi) ; Aleksandar Nedeljković Alek (bass gitara).

  Tri godine nakon albuma, “Kamen, duša, žica“, kruševački garažni blues-rock trio, Blues rezervata, na tržištu je sa svojim novim izdanjem. Album se zove, “Evo ti ritam!“. Na albumu je osam kompozicija snimljenih u sopstvenoj režiji, u Reservation Power studiju u Kruševcu. U snimanju albuma bend je bio u formi trija – Nemanja Vidojević (bubnjevi, vokal) ; Dušan Milutinović (gitara) ; Vladislav Vladica Radojević (vokal, gitara, tekstovi).

  Muziku koju svira ovaj trio najbolje je opisati kao garažni blues-rock. Muziku nadalje definišu gitarski zvuk i jasan vokal. Bend zvuči koherentno i uigrano. Već na prvo slušanje jasno je da se radi o bendu sa jasnim stavom. Iskrenost kojom bend Blues rezervata pristupa svom muzičkom radu vidljiva je i iz tekstova njihovih pjesama. Ti tekstovi su društveno angažirani i do gola razotkrivaju ‘nikomenepoželimo‘ trenutak koji nas okružuje. Iako u formi trija, njihova muzička forma i vještina kojom su ovladali svojim instrumentima, dostatna je da prenese veliku energiju koju nose u svojim venama. Atmosfera i ‘gnjev‘ koji sipaju iz svojih instrumenata / vokala ne može biti ‘fake‘. Tu se ogleda njihova iskrenost, a to njihova publika zna i da prepozna, i da cijeni, i da pozdravi.

  Nemali je broj sličnih sastava na muzičkoj sceni “južnih Slavena“. Očito, to diktira situacija i vrijeme u kojem živimo, u kojem ti bendovi djeluju. Muzika je jedan od dobrih načina da se iskaže revolt na takvo stanje, da se ukaže na očite činjenice koje su tu među nama, a mnogi pred njima, nažalost, zatvaraju oči. Samo aktivan otpor / akcija mogu donijeti promjenu (makar malo, nabolje). Blues rezervata su jedni od onih koji su na tom putu i ja ih u tome čvrsto podržavam.

  Blues rezervata – “Evo ti ritam!” – 1. Evo ti ritam! ; 2. Bez dinara u džepu ; 3. Ovde u blatu Zapadnog Balkana ; 4. Suviše različiti ; 5. Ja nikad neću biti dobar pas ; 6. Pun (Poljubi me ili ubij) ; 7. Ulazim u sivi glavni grad ; 8. Raskršće

  https://www.facebook.com/bluesrezervata001 / https://www.facebook.com/blues.rezervatahttps://www.facebook.com/TIOLIrecords

  YouTube – Blues rezervata – Bez dinara u džepu

  YouTube – Blues rezervata – Pun

  . .
  . . .
  Recenzent:
  Dragutin Matošević
  Tuzla, Bosna i Hercegovina
  . . .
  . .