• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  BELFAST FOOD – Očekivanja

  BELFAST FOOD – Očekivanja

  BELFAST FOOD – Očekivanja / Dallas Records, 2016. / CD / (Irish) pop, rock / Hrvatska

  Počeci riječkog sastava Belfast Food datiraju još iz ranih devedesetih, kada se trojka, Marko Anić, Hrvoje Hodak i Sebastian Mavrić, iz Srednje glazbene škole u Rijeci, nalazila u stanu Anića i slušali ploče koje dolaze s irske muzičke scene. Ubrzo su im se taj stil muzike toliko svidio da su je počeli skidati i javno izvoditi na raznim mjestima u Rijeci i okolici. Bilo je tu pjesama koje su u originalu izvodili Dublinersi, Chifteansi, Poguesi, Klanadthi i drugi, što izvornih irskih, što autorskih pjesama. U to vrijeme, dok su nastupali po raznim koncertima, zamijetio ih je Erik Malnar te im se spontano priključio.

  Prvi album (“Live in Rijeka“) objavili su 1997. godine. Snimljen je uživo na koncertu u Rijeci. Slijedi drugi album (“Zašto zato“) iz 1999. godine. Godine 2003. za izdavačku kuću Dallas Records objavljuju treći CD (“Melodije Irske i Kvarnera“).

  Belfast Food se profilirao u kvalitetan sastav što su potvrdili svojim muzičkim i zabavljački umijećem. Tokom njihovih nastupa uvijek je bila prisutna dostatna količina energije i dobrih vibracija. Belfast Food isključivo radi na autorskim djelima, koja spajaju njihova iskustva u irskoj muzici sa njihovim muzičkim stremljenjima koja zalaze i u druge muzičke vode. (Wikipedia)

  Članovi: Sebastian Mavrić (violina) ; Alen Širola (bass gitara, el. i ak. gitare, banjo, prateći vokali) ; Marko Anić (harmonika, flauta, trombon, akustična gitara, prateći vokali) ; Marko Jurić (bubnjevi i udaraljke) ; Erik Malnar (vokali, električna gitara, banjo i akustična gitara)

  Diskografija – Live in Rijeka (Kondorcomm 1997) ; Zašto zato (Kondorcomm 1999) ; Melodije Irske i Kvarnera (Dallas Records 2002) ; Zeleni album (Dallas Records 2005) ; Live in Tvornica (CD + DVD, Dallas Records 2008) ; Očekivanja (Dallas Records 2016)

  belfast-food-cd

  Upitani koja su im očekivanja od albuma “Očekivanja“, Marko Anić je izjavio: “Kao što izraz ‘očekivanja’ može značiti štošta, tako i ovaj album treba doživljavati polako, pjesmu po pjesmu i sa svakim novim slušanjem otkrivati nove slojeve. Očekivanja nas često prevare. Bolje se prepustiti i dopustiti da ti se glazba sama otkrije“. Upravo je tako – njihove pjesme sve više i više “osvajaju“, svakim ponovnim slušanjem.

  Pored gore navedenih članova benda Belfast Food, u nastajanju novog albuma participirali su i – Matej Zec, Davor Tomić Pinky, Mario Juničić, Anton Železnik, Ivona Maričić ENI, Marijan Orešković, Gea Anić. Album sadrži 12 kompozicija – 11 autorskih i 1 tradicionalna.

  belfast-food-cartoon

  Mada Belfast Food nose pečat benda koji svira irsku muziku, oni su se poprilično odmakli od tog zvuka. Doduše, naznaka te muzike ima i na ovom albumu, ali to je dato samo kroz par naznaka, tek da ne zaboravimo “sa kim imamo posla“.

  Imponira ozbiljnost kojom su Belfast Food prišli pripremi i realizaciji ovog albuma. Oni su svjesni činjenice da se albumi ne snimanju svake godine. Isto tako, ranije stečenu reputaciju nikada ne treba stavljati na kušnju. Dostignuti kvalitet treba zadržati, čak ga, po mogućnosti i prevazići. Belfast Food idu tim putem, zato ih i cijenim.

  Članovi benda Belfast Food su multiinstrumentalisti, imaju korijene i u nekim drugim bendovima. Ne treba da čudi da znaju stvoriti vrijedno muzičko djelo. Muzika jeste proizvod emocija, nekog posebnog trenutka nadahnuća, ali je i zanatski proizvod. Tko time nije ovladao, ne može se opravdati nikakvim izgovorom.

  Muzika benda Belfast Food ispunila je moja čekivanja. Poslušajte je, nadam se (vjerujem) da će zadovoljiti i vaša.

  Dallas Records - logo

  Belfast Food – “Očekivanja” – 1. Karte na stol ; 2. Bio jednom band (samo nek je veselo) ; 3. Nisam pijan ; 4. Očekivanja ; 5. Pamtim dan ; 6. Samo jedan glas ; 7. Rječina ; 8. Paško kolo ; 9. Stvarno ; 10. Gomila ljudi ; 11. Oblak ; 12. She Drives Me Crazy

  www.facebook.com/belfastfood / hr.wikipedia.org/wiki/Belfast_Food

  YouTube – Belfast Food – Očekivanja

  YouTube – Belfast Food – Karte na stol

  YouTube – Bio jednom band (Samo nek’ je veselo)

  .
  ..

  Recenzent:
  Dragutin Matošević
  Tuzla, Bosna i Hercegovina

  ..
  .