• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  BANE LALIĆ & MVP – Na slobodi

  BANE LALIĆ & MVP – Na slobodi

  BANE LALIĆ & MVP – Na slobodi / PGP RTS, 2019 / CD / pop / Srbija

  Branislav Bane Lalić, rođen 1984. godine na Novom Begradu (Srbija). On je pop muzičar, kompozitor, tekstopisac i frontmen sastava MVP (akronim od Mi volimo pršutu). Intenzivni interes za bavljenje muzikom dolazi mu 2006. godine kada sa Žarkom Kovačevićem (današnjim frontmenom sastava S.A.R.S.) osniva bend MVP. Tri godine kasnije, 2009. godine, ovaj dvojac izbacuje svoj prvi album pod nazivom “Blef” na kom se našlo 15 pjesama. Izdavač je PGP RTS, a na izdanju su gostovali Đorđe Miljenović aka. Sky Wikluh, frontmen hip hop sastava Bad Copy, Ognjen Kostić Struka i Dalibor Andonov Gru.

  Krajem 2010. godine, Žarko Kovačević sporazumno napušta MVP i prelazi u S.A.R.S.. Bane nastavlja samostalno sa radom, a iste godine otvara studio na Novom Beogradu pod nazivom “Bane Lalić Studio” i okuplja osmočlani bend u sastavu: Bane Lalić (vokal) ; Sanja Lalić (prateći vokal) ; Đorđe Radović (prateći vokal) ; Banko Banković (gitara) ; Nemanja Filipović (klavijature) ; Ivan Teofilović Čivers (saksofon) ; Aleksandar Cvejić Cveja (bass) ; Goran Savić Čaki (bubnjevi) ; Marko Jovanović (miks inženjer). Iste godine, Bane donosi odluku da će se profesionalno baviti muzikom koju će koristiti za izražavanje svojih stavova.

  Krajem 2010. godine izlazi single “Celu noć i celi dan” kojim je najavljen novi album, prvi od drastične promene sastava benda. Pjesma, “Celu noć i celi dan“, do danas je ostala najuspešniji hit benda MVP i taj hit danas ima preko 6 miliona pregleda na servisu YouTube. U spotu snimljenom za tu pjesmu se, osim članova benda MVP, pojavljuju i: Andrija Milošević (glumac), Sergej Trifunović (glumac), Ivana Peters (pjevačica) sa svojim bendom Negativ, Milan Kalinić (voditelj), Niggor (muzičar), Dalibor Andonov Gru (hip-hoper), Minja Subota (voditelj), Saša Plećević (Dr. Feelgood), Kaja Ostojić (pjevačica), Ognjen Kostić Struka (hip-hoper), Prljavi inspektor Blaža (muzičar i frontmen sastava Blaža i Kljunovi), Marko Kon (muzičar, kompozitor i producent), Ajs Nigrutin i Timbe iz benda Bad Copy, Kosta Perović i Novica Veličković (košarkaši) i Ivana Korab (manekenka).

  Uslijedili su novi spotovi kao najava novog albuma – “Za bolje znam, al’ bolje mi ne treba” (2011) – koji je rezultat saradnje sa regionalnim MTV sajtom (www.mtv.rs). Album je stavljen na raspolaganje za besplatan download i ovo izdanje je sa MTV sajta preuzeto više od 30 hiljada puta.

  Godine 2012., bend Bane Lalić & MVP nominovan je za MTV Best Adria Act nagradu, a u konkurenciji sa njima su se našli bendovi: Elemental, T.B.F., Trash Candy i Who SeeBane Lalić & MVP su pobijedili. Najavljuje se i treći album. Taj album, “Na slobodi“, izlazi za PGP RTS, 2019. godine.

  DiskografijaBlef (PGP RTS, 2009) ; Za bolje znam, al’ bolje mi ne treba (MTV.rs, 2011) ; Na slobodi (PGP RTS, 2019)

  Članovi benda su – Bane Lalić (vokal) ; Ivan Propadović (gitara) ; Nikola Miljković (klavijature) ; Ivan Teofilović Čivers (saksofon) ; Mladen Lukić (trombon) ; Miloš Nikolić (truba) ; Aleksandar Cvejić Cveja (bass) ; Goran Savić Čaki (bubnjevi) ; Marko Jovanović (miks inženjer) ; Miloš Šljivar (asistent i roudi)

  Bivši članovi bili su: Žarko Kovačević (vokal) ; Sanja Lalić (prateći vokal) ; Đorđe Radović (prateći vokal) ; Banko Banković (gitara) ; Nemanja Filipović (klavijature)

  Ovaj album nije bio moj izbor. Ponuđen mi je za recenziju i prihvatio sam. Bilo kako bilo, recenzirat ću ga, ali što god o njemu napišem, tako i mislim. Ne mogu protiv sebe.

  Stvaranje muzike odgovoran je i mukotrpan posao. Muzičari, prije svega, treba da savladaju tajne muzike i tajne svojih instrumenata. Nadalje, od njih se očekuje da su originalni, da ne kopiraju druge. Ovo drugo i jeste najteže postići. Na sve nabrojano utiče mnogo faktora. Neka jedan od njih krene po “krivu” i sav uloženi trud može da propadne.

  Očito je da se Bane Lalić svim sredstvima trudi da uspješno ispuni velika očekivanja koja su pred njega postavljena. Ono što mi je u muzici ovog albuma prvenstveno zasmetalo je nekonzistentnost. Pjesma od pjesme mnogo se razlikuju. Možda sve to najbolje objasni i ovaj citat: “Album ‘Na slobodi’ je pravi primer naše autorske potrebe da se izrazimo bez ikakvih kompromisa i u sebi sadrži životna iskustva i edukativne poruke namenjene celom ljudskom rodu. Žanrovski je potpuno neopredeljen, što govori o potpunoj muzičkoj slobodi po čemu je album i dobio naziv…“, istakao je Bane Lalić.

  Na albumu se nalazi devet numera, uključujući i dvije od ranije poznate – “Da sanjamo“, sa Nevernim bebama i “Vesela pesma“, obrada pjesme Bajage i Instruktora. Nemam ništa protiv “autorske potrebe da se neko izrazi bez ikakvih kompromisa“. Međutim, na jednom nosaču zvuka – neki “miks” nikako ne ide. Kada imate dvoje djece, ne možete reći koje više volite – volite ih oboje, podjednako. Kada imate dvije pjesme – netko “neutralan” mora biti tu da vam kaže – “ova ili ona“. Nadam se da sam bio razumljiv. Već sam se susretao sa muzičarima koji su u “isti koš” stavljali “ovo i ono“. Kada sam ih upitao – zašto? Odgovorili bi mi – “meni se to svidjelo“. Nije problem u tome, problem je u nekonzistentnosti. Jedan album, na primjer, može biti hip hop, a drugi može biti reggae… To ide i svi sretni.

  Bane Lalić & MVP – “Na slobodi” – 1. Na slobodi ; 2. Sav moj zvuk ; 3. Vesela pesma ; 4. Da sanjamo (feat. Neverne bebe) ; 5. Hvala ti ekipo ; 6. Ljulja se brod ; 7. Ratuje ceo svet ; 8. Jugo na plin ; 9. Gravitacija

  https://www.facebook.com/lalicmvp /

  YT – Bane Lalić & MVP – Na slobodi

  YT – Bane Lalić & MVP – Hvala ti ekipo