• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  BANDITI – Take The Streets

  BANDITI – Take The Streets

  BANDITI – Take The Streets / (Nika Records) 2014. / CD / Punk rock – SLOVENIA

  Iz Idrije dolazi sastav Banditi, formiran 2005-e godine. Deluju u formaciji kvinteta, a tokom dosadašnjeg dela karijere neretko dešavale su im se personalne promene. Prvi album objavljuju 2010-e i zvao se “Society Love Songs”. Trebalo je da prođe skoro četiri godine do realizacije aktuelnog, drugog po redu ostvarenja, kojeg su upriličili u prvom kvartalu 2014-e godine.

  BANDITI..Take The Streets...CDCover

  “Take The Streets” objavljuje “Nika Records”, a na albumu se našlo 12 songova, autorsko delo benda, sem završne, “Ruski vohun”, Igora Dernovšeka. Inače, dva člana sastava NIET – Borut Marolt i Robert Lukar – pojavljuju se kao gosti na izdanju. Momci iz Idrije izvode vokalno melodičnu i svirački “oštru” varijantu punk rocka. Činjenica je da se u dobroj meri oslanjaju na 90-te godine, i primetan je uticaj L.A. sastava, koji ipak nije baš sto posto izražen, jer sam način tretiranja trominutne forme u slučaju slovenačke grupe nije toliko banalizovan i pojednostavljen.

  Može se reći da je ponuđeni materijal ujednačen, a produkcija Sašo Kisoveca na adekvatan način ušla je u “suštinu” muzike idrijskih momaka. Nisam primetio, bar što se internet glasila tiče, da je bend relevantno zastupljen i na tom planu bi, činjenica je, trebali nešto više uraditi…

  www.banditiband.com / www.nika.si / www.facebook.com/pages/BANDITI/58296776521

  YouTube – Banditi – Money (official video)

  Zainteresovani za recenzije – svoja oficijalna, demo, promo, live… (CD, DVD, LP, audio cassette…) izdanja (isključivo fizičke kopije), poštom slati na:
  Branimir Bane Lokner
  Bežanijska 33, 11080 Zemun, Srbija
  e-mail: lokbis@hotmail.com
  Download izdanja se ne recenziraju