• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  ARMAROTH – Zenith

  ARMAROTH – Zenith

  ARMAROTH – Zenith / DIY, 2016 / CD, digital / psychedelic death metal / Slovenija

  Armaroth su psychedelic death metal bend iz Kranja, Slovenija, osnovan 2008. godine. Još od samog početka djelovanja, Armaroth se postavio kao jedan od bendova koji na regionalnoj muzičkoj sceni najviše obećava. Već svojim prvim demo izdanjem, “Burning Execution” (2010) dao je naznake što se od njih može očekivati. Armaroth potom izdaju svoj EP (extended play) nazvan “False Vision” (2013), koji je visoko ocijenjen od strane njihovih obožavatelja, a i od muzičkih kritičara. U jesen 2015. godine, priključuju im se Vid Pobegajlo (bass) i Rok Lukavečki (bubnjevi). U toj novoj postavi, Amaroth izdaju singlove – “Diamox” i “Deep Of Throats” – kao najavu za debut album, “Zenith“. LP (vinyl) izdat je decembra 2016. godine i dobio je pozitivna mišljenja od strane muzičkih kritičara, a osnovna ocjena je da je album odlično i inovativno umjetničko djelo. Stage je mjesto gdje bend pokazuje svu svoju živost i iskazuje svoj puni potencijal.

  DiskografijaBurning Execution (Demo, DIY, 2010) ; False Vision (EP, DIY, 2013) ; Zenith (Album, DIY, 2016)

  Armaroth su – Filip Košnik (vokal) ; Klemen Govekar (gitare) ; Martin Jagodič (gitare) ; Vid Pobegajlo (bass) ; Rok Lukavečki (bubnjevi)

  Tokom regionalne turneje, Armaroth Zenith Tour 2017, članovi grupe Armaroth nastupili su i u Tuzli, Club Palma, 27-04-2017. Tuzla je, nezvanično, centar metal muzike Bosne i Hercegovine. Tuzla ima najbolje bendove koji sviraju metal muziku, Tuzla ima i najbolju publiku koja voli metal muziku. Armaroth nisu mogli naći bolji grad / publiku da promoviraju svoj album. Taj njihov debi album – “Zenith” – upravo sam dobio na uvid.

  Album “Zenith” ima 9 autorskih pjesama, psychedelic death metal stila, pjevanih guttural vokalima. Njihova muzika ne daje vremena za predah. Oni sa slabijom kondicijom, bolje da se i ne upuštaju u slušanje ovog albuma. Energija koju njihove pjesme nose, nemjerljiva je. Malo ih je koji to fizički mogu izdržati.

  Rafalne pratnje ritam sekcije “boje” svaku od pjesama i određuju njihovu dinamiku koja se proteže do krajnjih slušnih granica. Vokal je snažan i ne posustaje ni za sekundu. Za čudo je da pjevač pjeva istim intenzitetom, a da se ne zagrcne i da svaku od pjesama može dovesti do kraja. U kolopletu jakog ritma i glasnog pjevanja, gitare se bore za svoje mjestu u kompleksnoj zvučnoj slici i čuju se upravo u trenutku kada zatrebaju.

  Armaroth su naoružani muzičkim instrumentima koji se oglašavaju popu teške artiljerije. Njihova detonacija čut će se nadaleko, na raodst armije ljubitelja death metal zvuka.

  Armaroth – “Zenith” – 1. Diamox ; 2. 5-HT2A ; 3. Don’t Scratch (feat. Giani Poposki) ; 4. Deep Of Throats ; 5. Night Guard ; 6. I Spit Light ; 7. Wolves Ignore (feat. Petra Ambrož) ; 8. Mindful & Questioning ; 9. I Worship The Universe

  Photo: Klemen Udovč Clementino

  https://www.facebook.com/armaroth.band / https://armaroth.bandcamp.com / http://www.armaroth.com

  YouTube – Armaroth – Diamox

  YouTube – Armaroth -Deep Of Throats

  . .
  . . .
  Recenzent:
  Dragutin Matošević
  Tuzla, Bosna i Hercegovina
  . . .
  . .