• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vijesti »

  ALEKSA DANIĆ – Prva ljubav

  ALEKSA DANIĆ – Prva ljubav

  ALEKSA DANIĆ – Prva ljubav / Jugoton Croatia Records, 2023 / CD, Dig / instrumental / Srbija

  Virtuozni mladi beogradski gitarist, Aleksa Danić, objavio je svoj autorski prvijenac – “Prva ljubav“. Na instrumentalnom album koji broji 10 kompozicija očituje se njegov izrazit svirački i autorski talent, a kada tome pridodamo činjenicu da je Aleksa muzičar srednjoškolske dobi (učenik je Srednje muzičke školeKosta Manojlović“, Zemun), album “Prva ljubav” dobiva jednu potpuno novu dimenziju.

  Već na prvo slušanje poznavatelji fingerstyle načina sviranja gitare povezat će ga s Tommyjem Emmanuelom, a utjecaji countryja i bluesa jasno će se očitovati kroz svih 10 pjesama.

  Sa zrelošću koja se zaista ne može očekivati, a još manje se može otkrivati u njegovom uzrastu, Aleksa Danić, beogradski gimnazijalac i gitarista, snimio je autorski prvenac na kojem je u deset instrumentalnih tema pokazao izrazit kompozitorski dar, izuzetnu izvođačku tehniku i osećajnost koja prelepo uvezuje ta dva obavezna elementa, neophodna za svakog gitaristu koji samo svojim golim instrumentom hoće da podigne nove muzičke svijetove. Uistinu, na snimcima, kao i na koncertima, čućete uglavnom jednu gitaru i videti jednog dečaka kako čini da ta gitara progovori punim, bogatim jezikom. Aleksa je privržen muzici koju voli, s kojom je rastao, američkim kantri, rock i blues izvorima prije svega, a od čuvenih instrumentalista najbliži je Australijancu Tomiju Emanuelu. Međutim, Aleksa Danić je već uspio da izvaja sopstveni zvuk i uspješno utisne lični pečat na žanr u kojem se kao autor i interpretator ogleda. Njegovo vrijeme tek dolazi – reći će fraza – ali biće da je Aleksa zapravo došao u naše vrijeme iz sopstvene budućnosti u kojoj je njegovo ime odavno postalo sinonim za autentičan instrumentalni gitarski izraz.“, napisao je Miloš Zubac.

  Objava novog studijskog albuma označava i početak Aleksine saradnje s diskografskom kućom Jugoton Croatia Records, a ovo izdanje tek je prva stepenica u karijeri koja zaista puno obećava.

  DiskografijaPrva ljubav (Jugoton Croatia Records, 2023)

  Aleksa Danić – “Prva ljubav” – 1. Beskućnik ; 2. Tajna poruka ; 3. Nesporazum ; 4. Prva ljubav ; 5. Oblaci ; 6. Srce za sve ; 7. Klupko ; 8. Proleće ; 9. Čerge ; 10. Dva viteza

  Foto – Danilo Mijatović

  https://www.facebook.com/aleksa.danic.37 / https://ampl.ink/2YP3K /

  YT – Aleksa Danić – Prva ljubav

  YT – Aleksa Danić – Oblaci