• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  ADARI – Sretne misli

  ADARI – Sretne misli

  ADARI – Sretne misli / Picaboca, Nota Bene Records, 2021 / CD, LP, Dig / pop / Hrvatska

  Adari (pravim imenom Daria Tamara Rac) rođena je u gradu Lodz (Poland), a živi u gradu Slavonski Brod (Hrvatska). Adari pjeva, komponuje, svira gitaru i klavir.

  U početku boravka u Hrvatskoj, Adari je pjevala i svirala u raznim brodskim bendovima, a kasnije je snimala svoje pjesme koje je pjevala  na engleskom, poljskom ili hrvatskom jeziku. Grupa irskih producenata, među kojima je bio i Bob Geldof, prepoznaje njenu pjesmu “Hurry Up” te je poziva na međunarodni Youbloom Festival u Dublinu. Njeni singlovi – “Miedzy nami” i “10 Minutes” – dospijevaju na visoka mjesta top lista u Poljskoj i na poljskom radiju u Londonu. Početkom 2019., Nota Bene Records objavljuje njen album “Five Petals of Venus“, a tokom 2021. godine ista firma izdaje joj album “Sretne misli“.

  DiskografijaFive Petals of Venus (Nota Bene Records, 2019.) ; Sretne misli (Picaboca, Nota Bene Records, 2021)

  Album su snimali – Adari (vokal, prateći vokal) ; Slavica Mutavdžić (prateći vokal) ; Vladimir Jevicki (gitara) ; Paul Kempf (klavir, orgulje) ; Filip Križan (bass) ; Tin Džaferović (kontrabas) ; Vinko Didović (harmonika) ; Krešimir Ivančić (violina) ; Marko Rušnov (saksofon) ; Ivan Luladžić (trombon) ; Matija Šeremet (truba) ; Goran Potocki (klavir) ; Sandro Bačić (gitara, bass, truba, bubanj – programiranje)

    

  Bila je 2008. godina i muzika me je zbližila sa umjetnikom imena Sandro Bačić. Imao sam priliku, iste godine, posjetiti ga u mjestu Korčula, biti više puta u njegovom kućnom studiju iz kojeg je Sandro rijetko izlazio. Slušao sam njegove priče o muzičkom putu koji je bio sav njegov život. Snimao je u svom korčulanskom studiju mnoge poznate izvođače – Severina, Oliver Dragojević, Tedi Spalato, Meri Cetinić (koja je jedan svoj cijeli album snimila kod njega), a da i ne spominjem rad sa mnogim klapama, ne samo korčulanskim.

  Već tada, Sandro je imao redovnu muzičku emisiju na Radio Korčula. Trenutno, on uređuje i vodi muzičku emisiju “Naftalina” koja se emituje na 48 radijskih stanica i Sandro ih je, do sada, pripremio više od 500 epizoda. Stati na tom broju, Sandro i ne pomišlja, na radost mnogih onih koji željno iščekuju nove i nove epizode te kultne emisije.

  Sandrov rad na muzičkom plasnu nije bio nezapažen. Porin br. 24 bilježi Sandrovu nominaciju – u kategoriji Najbolji album folklorne i klapske glazbeKORKYRA ETHNO – Pjesme, napjevi i kolede otoka Korčule (Razni izvođači, Sandro Bačić, Nota Bene, 2019).

  Korčulanin, Sandro, preselio se u Slavonski Brod i pokrenuo svoj novi muzički studio – Picaboca. Sandro je i uspješni grafički dizajner.

  Sandro je najzaslužniji i za pop projekat – Adari – “Sretne misli”. Osnovna ideja projekta “Naftalina” – promovisanje i čuvanje od zaborava muzike iz  50-tih, 60’tih… odredila je i zvuk albuma mlade Adari koji bi se najbolje definisao terminom retro pop. Obzirom na tematiku i atmosferu Sandrovih ljubavnih pjesama, on i Adari su idealan spoj. Napravili su pitak i slušljiv muzički materijal koji nedostaje u muzičkoj produkciji ovih dana.

  Regionalni muzički mediji nas ovih godina “bombarduju” pjevačicama sa infaltivnim muzičkim kapacitetima. Adari, usprkos svojoj mladosti, ima ugodan glas i perfektno ga “kontroliše“. Mislim da je na najbolji način prepoznala i donijela duh Sandrovih ljubavnih pjesama. Cjelokukan dojam, “podebljan” je učešćem iskusnih pratećih muzičara koji su pratili Sandrove ideje i dali su im lijepi konačan pečat.

  Sandru i Adari se, rekao bih sasmouvjereno, opet smiješi neki novi Porin. Zasluženo, svakako.

  Adari – “Sretne misli” – 01. Mjesto za mene ; 02. Na dalekoj obali ; 03. Sanjam te ; 04. Znam da voliš me ; 05. Ljubav se vratila ; 06. Jučer još ; 07. S druge strane posteje ; 08. Naša kuća ; 09. Pjevaj ; 10. Uspavanka

  https://www.adari.info / https://adari17.wixsite.com/adarir / https://www.facebook.com/adari.music / https://cutt.ly/Adari-Sretne-misli / https://www.facebook.com/sandro.bacic.3 / http://www.notabenerecords.com /

  YT – Adari – Sretne misli (album)