• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vijesti »

  ABDULAH HALILOVIĆ HALE (Tuzla, BiH) – Kolekcionar vrijednih gitara

  ABDULAH HALILOVIĆ HALE (Tuzla, BiH) – Kolekcionar vrijednih gitara

  ABDULAH HALILOVIĆ HALE (Tuzla, BiH) – Kolekcionar vrijednih gitara

  Dipl. inženjer mašinstva, u penziji, gosp. Abdulah Halilović Hale, iz Tuzle, BiH, jedinstven je po specifičnom hobiju koji upražnjava nekoliko zadnjih decenija. Naime, on je strastveni kolekcionar električnih gitara. U kolekciji ih ima tridesetak i to onih, najcjenjenijih i najvećih svjetskih marki – Gibson Les Paul Flame Top, Fender Stratocaster, Fender Telecaster, Fender Jazz Bass, Rickenbacker, Höfner Violin Bass, Gretsch Custom Shop

  Njegovi osnovni motivi da se posveti tom hobiju, obzirom na njegovo životno zanimanje, bila je težnja i radoznalost da detaljnije upozna tehničke karakteristike muzičkih instrumenata raznih svjetskih prozvođača, kao i želja da posjeduje gitare koje su obilježile važna poglavlja svjetske muzičke scene.

  Sve gitare koje ima u svom posjedu su u besprijekornom stanju i u originalnim koferima. Gosp. Halilović nema namjeru stati u upotpunjavanju svoje kolekcije. U planu mu je nabaviti električnu gitaru marke Mosrite Ventures Model i vjeruje da će u toj namjeri i uspjeti.

  Fotografije: Dragutin Matošević (27-11-2021)