• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vijesti »

  3. Gitarijada “Na putu za jug” – Počela prodaja karata

  3. Gitarijada “Na putu za jug” – Počela prodaja karata

  3. Gitarijada “Na putu za jug” – Počela prodaja karata

  Još pet dana ostalo je do početka 3. po redu Gitarijade “Na putu za jug”, koju organizira Muzički centar “Pavarotti” iz Mostara, BiH. Na recepciji “Pavarotti” centra od danas (04-08-2017) mogu se kupiti ulaznice za ovaj izuzetni muzički događaj i to po cijeni od 10 KM za svaku festivalsku noć, dok je cijena festivalske karte 20 KM.

  Podsjećamo da je ulaz na prvu večer Gitarijade, u srijedu, 09.08.2017. godine, besplatan.

  U bogatom, četverodnevnom programu publici će se predstaviti osam mladih, neafirmisanih bendova s prostora čitave Bosne i Hercegovine. To su Dum Dum (Sarajevo), Grefran (Bihać), Kob (Kostajnica), Starbridge (Sarajevo), Crni dani CERN-a (Lukavac), Pajperov smijeh (Banja Luka), Snake Eater (Sarajevo) i The Synergy (Tuzla).

  Na finalnim večerima, kao specijalni gosti, nastupit će naše poznate grupe – 10.08.2017.Konvoj (Sarajevo) i – 11.08.2017.Generacija bez kompasa – Tribute to Smak (Srebrenik). Na večeri proglašenja pobjednika – 12.08.2017. godine – nastupit će goraždanska grupa Cacafuego (pobjednici Prve Gitarijade) i beogradski bend Škrtice, koji predvodi Zoran Kostić Cane (Partibrejkers).

  Voditeljica ovogodišnjeg programa bit će novinarka Federalne televizije, Adla Dizdar.

  Uvod u cijeli program desit će se u srijedu, 09.08.2017. godine, kada će biti upriličena promocija knjige “Indexi – u inat godinama“, čiji je autor Zeničanin, Josip Dujmović. Isti dan, biće otvorena izuzetno zanimljiva Izložba rock fotografije. Svojim obrada pjesama neponovljive grupe Indexi predstavit će se, na kraju večeri, mostarski umjetnik, Elvedin Delić Dela.

  Članovi glavnog žirija su: Nebojša Antonijević Anton – gitarista grupe Partibrejkers (predsjednik žirija), Dragutin Matošević, Josip Dujmović, Emir Hot i Senad Trnovac (članovi žirija).

  Foto: Dragutin Matošević (august 2016.)

  YT – Emir Hot – Devils In Disguise

  ..

  Autor priloga:
  Elvedin Nezirović
  direktor MC “Pavarotti“, Mostar, BiH

  ..