• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vijesti »

  25 godina Međunarodne ljetne glazbene škole Pučišća & Jazz radionica Bol

  25 godina Međunarodne ljetne glazbene škole Pučišća & Jazz radionica Bol

  25 godina Međunarodne ljetne glazbene škole Pučišća & Jazz radionica Bol

  Uz epidemiološke preporuke i mjere koje su na snazi u tijeku su radionice Međunarodne ljetne glazbene škole Pučišća koja ovo ljeto, 2020. godine, obilježava 25. obljetnicu postojanja.

  I ovo ljeto u Pučišćima i Bolu na Braču tijekom dva ljetna mjeseca održat će se desetodnevne radionice klasične, jazz i popularne glazbe uz popratne koncerte i kulturne manifestacije.

  Na radionicama je zastupljeni svakodnevni individualni rad s profesorom, a na kraju će se održati koncerti klase i nezaobilazni završni koncerti. Dio koncerata odvijati će se u koncertnoj dvorani uz preporučenu distancu, a dio će se održavati na trgu, balkonu, brodu. Na taj način zanimljivih događanja, ipak, neće izostati, a sudionicima i posjetiteljima osigurati će se potrebna distanca.

  Završni klavirski koncert prve skupine polaznika iz Slovenije održan 09.07.2020. godine, obilježio je prvo koncertno događanje u ovoj ljetnoj sezoni. Uz razmaknute klavire udaljene od publike program su izvodili polaznici majstorskog tečaja klavira prof. Tomaža Petrača s ljubljanske akademije. Studenti završnih godina studija u Pučišćima pripremali su svoje završne radove, a uz iznimnu vještinu izvodila su se djela Beethovena, Mozarta, Prokofjeva, Liszta te Chopina.

  U tijeku je radionica prof. Damira Hamidullina, dugogodišnjeg mentora na pučiškoj ljetnoj školi. Prof. Hamidullin, porijeklom Kazahstanac,  diplomant je glasovite ruske čelističke škole s Čajkovski akademije. Sa svojim polaznicima mlađeg uzrasta priprema program koji će na završnom koncertu raznolikim programom razveseliti svoje roditelje, mještane i goste.

  Vjerujemo da će unatoč situaciji sudionici ovog edukativno-kulturnog projekta imati priliku koristiti sve blagodati Mediterana, kupati se, sunčati i uživati na pitoresknim plažama gdje nerijetko spontano zapjevaju i zasviraju poneseni bračkim ljetom.

  Program Međunarodne ljetne glazbene škole Pučišća u dugogodišnjoj suradnji je s općinama Pučišća i Bol, Centrom za kulturu Bol, Osnovnom glazbenom školom Brač i Buffet Crampon iz Pariza. U dugogodišnjoj tradiciji školu podržavaju Ministarstvo kulture RH, Arriva, HUZIP, ZAPRAF, HDU.

  WEB: http://www.music-school-pucisca.com/
  MAIL: info@music-school-pucisca.com
  FB: International Summer Music School Pucisca – Island of Brac, Croatia

  .
  . .
  . . .
  Prilog pripremila:
  Vesna Vrandečić
  Zagreb, Hrvatska
  . . .
  . .
  .