• Radio show

    MŠ Pučišća, Brač

    Davor Matošević - MySpace

    Kontakt

  • Davor Matošević - YouTube

    ex-YU-singles

    Mixcloud - Radio shows

    Reklamno mjesto 8

    Reklamno mjesto 9

  • Vijesti »

    DINO IMERI – Predstavljanje

    DINO IMERI – Predstavljanje

    DINO IMERI – Predstavljanje

    Dino Imeri (1990.) jedan je od najboljih makedonskih pijanista. Prepoznat je po svom radu kao izvođač i kompozitor klasične muzike, kao i raznih drugih žanrova.

    Nastupao je uz priznanja javnosti kao i muzičkih kritičara sa Filharmonijom u Strasbourgu, Makedonskom filharmonijom, Sofijskom filharmonijom, Simfonijskim orkestrom FMU, orkestrom Makedonske opere i baleta, Komornim orkestrom JMM. Izvodio je recitale na mnogim prestižnim europskim prostorima i festivalima kao što su “Vatroslav Lisinski” Zagreb (Hrvatska), “Epidaurus festival” u Cavtatu (Hrvatska), “European Music Festival” u Sofiji (Bugarska), Schloss “Esterhazy” Eisenstadt (Austrija). ), Liszt Zentrum, Raiding (Austrija), “Piano Plage Festival” Ouistreham (Francuska), Festival Ljubljana, koncert u čast sv. Ćirila u Rimu (Italija), Ohridski ljetni festival, Skopski ljetni festival, Interfest – Bitola itd.

    Njegova je muzika izvođena u nekoliko europskih zemalja. Autor je muzike za nekoliko filmova i televizijskih serija uključujući “Druga šansa“, “Ja nisam Igor“, “Na liječenju” itd. Autor je autorske muzike za pozorišne predstave i baletne produkcije kao što je pozorišnoj grupi ARTOPIA, savremeni balet kao što su “DijaloziIvane Kocevske i druga djela.

    Sarađivao je s mnogim vodećim muzičarima današnjice, uključujući dirigente – Naydena Todorova, Emila Tabakova, Sašu Nikolovskog-Gjumara, Borjana Caneva, Dijanu Imeri Ilkosku, Josepa Vicenta, pjevače – Anu i Igora Durlovskog, Blagoja Nacoskog, Libuse Santorisovu, Aleksey Shapovalov, Luigi Schifano, Biljana Josifov, instrumentalisti – Vlatko Stefanovski, Adi Imeri, Bojan Ilkoski, Stojan Dimov, Ninoslav Dimov, plesačica i koreografkinja – Ivana Kocevska itd.

    Dobitnik je nagrade “Majka Terezija” – Skoplje, za svoj humanitarni rad, kao i počasne titule Laureat zakladeTomislav Zografski“, nagrade “Virtuozi“, “Maestro godine” sa prestižnim nagradama “Zlatna bubamara“, kao i mnogih nacionalnih i međunarodnih nagrada. Godine 2010., Imeri je potpisao ekskluzivni dvogodišnji ugovor s European Piano Programom – programom pod pokroviteljstvom Europske komisije za promicanje perspektivnih mladih talenata uz koncerte i radionice u europskim prijestolnicama.

    Njegova diskografija obuhvaća nekoliko CD-a i jedan DVD u izdanju domaćih i stranih izdavača te bogatu filmografiju kao kompozitora filmske muzike za filmske i televizijske produkcije. Godine 2020. izdao je album – Dino Imeri – “Reflections” s njegovom klavirskom muzikom u izdanju PMG Jazz labela. Godine 2021., Dino Imeri i violinist Bojan Ilkoski objavili su album – “Strasti” – preko izdavačke kuće Con:tempo.

    Od 2019. godine, Imeri je izvanredni profesor (docent) na Fakultetu muzičke umjetnosti u Skoplju, Sjeverna Makedonija, gdje predaje klavir, komornu muziku, klavir u kontekstu i pratnji.

    https://www.facebook.com/dinoimeripianist /

    Dino Imeri plays L. van Beethoven – Sonata “Appassionata” op.57 (1/2)