• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vijesti »

  ZVONIMIR RADIŠIĆ TRIO – New Horizons

  ZVONIMIR RADIŠIĆ TRIO – New Horizons

  ZVONIMIR RADIŠIĆ TRIO – New Horizons / Croatia Records, 2022 / CD, blu-ray / jazz / Hrvatska

  Nakon što su se gotovo pet godina pripremale, autorske skladbe mladog riječkog glazbenika, Zvonimira Radišića, ugledale su svijetlo dana na njegovom albumu, prvijencu, “New Horizons“. Album sastavljen od CD-a i blu-raya od danas je u prodaji, a dostupan je i na svim streaming platformama.

  Riječ je o jazz albumu na kojem se nalazi sedam skladbi koje je pisao i aranžirao Zvonimir, a izvodi ih Zvonimir Radišić Trio, odnosno – Henry Radanović na kontrabasu, Tonči Grabušić na bubnjevima te Radišić na gitari. Gošće na albumu su članice Vortex Strings gudačkog kvarteta, vrsne klasične glazbenice, a upravo zahvaljujući toj suradnji na albumu se dogodio savršen spoj tradicionalnog jazz i klasičnog izričaja što album čini originalnim. Prvi singl i spot “New Horizons” (https://www.youtube.com/watch?v=T-Sj60520cI) , kao i cijeli album, audiovizualno je snimljen u Croatia Records Studiju, tonski majstori bili su Mauro Širol i Goran Martinac, koji potpisuje mix te mastering, a uz Zvonimira Radišića i produkciju albuma.

  DiskografijaZvonimir Radišić Trio – New Horizons (Croatia Records, 2022)

  Zvonimir Radišić Trio su – Zvonimir Radišić (gitara) ; Henry Radanović (kontrabas) ; Tonči Grabušić (bubnjevi)

  Pričati o vlastitoj glazbi za mene je dosta teško, intimno, a zapravo je i nepotrebno. Svaka od skladbi je nastala neplanski, kao jedna crtica iz života, vođena emocijama, a svakom novom izvedbom evoluira i poprima novi ogrtač dok je esencija tih trenutaka i dalje tu. Pustio bih svakom slušatelju da stvori svoju sliku i, nadam se, odvede se na neko drugo mjesto“, ističe Zvonimir.

  Ovaj zaljubljenik u glazbu doista je diše i živi u punom smislu te riječi. Još kao devetogodišnjak počeo je svirati gitaru i od tad je ona sastavni dio njegova života, pa je paralelno s redovitom školom, pohađao i glazbenu. I premda su skladbe za ovaj album nastajale nekoliko godina, snimljene su vrlo brzo – u samo jedan dan. “Izuzetno sam sretan i zahvalan cijelom timu Croatia Recordsa jer smo snimali u vrhunskom studiju s izvrsnom opremom što se čuje i vidi i u konačnom rezultatu, odnosno u glazbi i videima koji je prate“, kaže Zvonimir.

  Svoju predanost notama ispisao je u najljepše skladbe koje će debitantski pokloniti svojoj rodnoj Rijeci, a CD i Blu-rayNew Horizons”  dostupan je na svim prodajnim mjestima Croatia Records te na webshopu (https://webshop.crorec.hr/proizvod/zvonimir-radisic-trio-new-horizons-cdbd/).

  Zvonimir Radišić Trio – “New Horizons” – 1. Orange Vibe ; 2. The Hotchkin Moment ; 3. Winter Sky ; 4. After The Moon ; 5. Catching The Bridge ; 6. New Horizons feat. Vortex Strings ; 7. Dancing Strings feat. Vortex Strings

  https://www.facebook.com/zvonimir.radisic /

  Naslovna fotografija – Borut Brozović (Studio B)

  Fotografije s promocije albuma “New Horizons“, održane 17.08.2022. godine u Rijeci.
  Fotografije potpisuje: Vladimir Mudrovčić 

  YT – Zvonimir Radišić Trio feat. Vortex Strings – New Horizons