• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  ZAR – Srce kaže

  ZAR – Srce kaže

  ZAR – Srce kaže / Muzik studio GP & Rock band ZAR, 2020 / CDr / rock / Bosna i Hercegovina

  Rock grupa ZAR osnovana je novembra 2018. godine. Čine je muzičari porijeklom iz Bosne i Hercegovine, ali svi oni žive, stvaraju i rade u Njemačkoj. Njihova želja bila je da rade autorske pjesme, u duhu rock & rolla 80-tih godina. U tome su, smatraju, i uspjeli. Planovi za budućnost (ako…) uključuju nastupe na većim i značajnijim rock festivalima. Za sebe kažu – njegovi članovi muzikom se bave iz čiste ljubavi prema rock tonovima.

  Album prvijenac, “Srce kaže“, sadrži deset pjesama. ZAR su na ovom muzičkom materijalu sarađivali sa Igorom Vukojevićem koji se pojavljuje u više uloga – kao autor pjesama, kao gost muzičar, kao aranžer i producent. Materijal je sniman u Studiju I.V. Doboj, BiH.

  DiskografijaSrce kaže (Muzik studio GP & Rock band ZAR, 2020)

  ZAR su – Amir Pilav Cvale (vokal) ; Patrick Pilav (gitara 1) ; Drago Kruškonjić (gitara 2) ; Kerim Ičanović (bass gitara) ; Mario Matošević (bubnjevi) – uz gosteIgor Vukojević (gitara, vokal, 6) ; Zoran Krga (klavijature)

  Veliki i istinski muzički entuzijasta iz Tešnja (BiH), Zoraid Mehičić, dostavio mi je na uvid i procjenu već drugo diskografsko izdanje. Ovaj puta, radi se o novoizašlom albumu rock grupe ZAR. Hvala ti Zoraide.

  Veliki doprinos nastanku ovog albuma odigrao je Dobojlija, Igor Vukojević. On je dokaz da jabuka ne pada daleko od stabla. Igorov otac, Vladimir Vukojević Baja, bio je članom legendarne dobojske grupe Tok života. Igora znamo kao uspješnog pop pjevača. Međutim, imao sam priliku gledati Igora i u rock izdanju. Igor Vukojević & Band nastupili su na motorijadi u organizaciji MK Salines, Tuzla (Šički Brod kraj Tuzle, 13.-15.06.2008.), kada je Igor, uz ptareći bend, nastupio kao bubnjar i vokal.

  Sa velikom pažnjom odslušao sam album “Srce kaže“. Odmah je uočljivo da su članovi rock grupe ZAR veliki profesionalci. Njihova instrumentalna i vokalna stručnost neupitna je. Više puta ovdje pomenuti, Igor Vukojević, uz mnogo drugih uloga, autor je cjelokupnog materijala sa albuma, osim za pjesmu “Bosanac” (tekst i muzika: Suad LivnjakAmir PilavIgor Vukojević). Sve pjesme su radio friendly. Očito, to im je i bio cilj. Pjesme su zasnovane na riffovima uz melodične harmonske linije. Tekstovi, mahom, ljubavnog su karaktera. Radi se o klasičnom rock and roll albumu.

  Srce treba da bude glavna životna vodilja, djeluj kako i idi gdje ti ono kaže, budi slobodan, hrabar i iskren, ne budi rob strahova“, glavne su poruke naslovne pjesme “Srce kaže” sa istoimenog albuma rock grupe ZAR. Ovome ništa ne treba ni dodati, a ni oduzeti.

  Muzika sa ovog albuma neće promijeniti ovaj globalni sunovrat kojem svjedočimo. Ipak, bit će naznaka bar malog svjetla na kraju tunela.

  ZAR – “Srce kaže” – 1. Srce kaže ; 2. NJekog petka ; 3. Loš dan ; 4. Treba mi neko ; 5. Posljednja ; 6. Mikrokosmos (feat. Igor Vukojević) ; 7. Mašina ; 8. Pakao ; 9. Bosanac ; 10. Tuga je za zrele

  Foto – Wilson Ortiz

  https://www.facebook.com/zar.grupa /

  YT – ZAR – Srce kaže

  YT – ZAR – Nekog petka

  YT – ZAR i Igor Vukojević – Mikrokosmos (Official Video)