• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vijesti »

  ZAMBA – Home

  ZAMBA – Home

  ZAMBA – Home

  Blues rock sastav, Zamba, iz Duge Rese, predstavlja svoj prvi službeni singl, “Home”, kojim najavljuje istoimeni studijski album koji izlazi u svibnju 2015. godine. Iako je riječ o diskografskom prvijencu, bend Zamba je već dobro poznat u hrvatskim blues krugovima – kao pobjednik “5th Croatian Blues Challengea” u Puli 2013. godine te kao hrvatski predstavnik na najvećem svjetskom blues natjecanju “International Blues Challengeu”, održanom u Memphisu, 2014. godine.

  Zamba - OmotLider sastava, gitarist, i vokal, Boris Dugi – Novački Zamba u svojoj je dugogodišnjoj, bogatoj karijeri surađivao s mnogim poznatim glazbenicima (Toše Proeski, Vanna, Boris Novković…), s kojima je snimio više od osamsto studijskih pjesama te nastupio na gotovo beskonačnom broju koncerata. Uz pomoć vrhunskih glazbenika (singl su, uz Zambu, snimali Damir Šomen na bubnju, Hrvoje Kralj na bass gitari te Darija Hodnik i Vladimir Pavelić na pratećim vokalima), Zamba je svoje dosadašnje glazbeno iskustvo pretočio u stvaranje vlastite glazbe, a rezultat je najbolje vidljiv u zvuku singla “Home”.

  Autor glazbe i teksta je Boris Dugi – Novački Zamba, singl je snimio Tomislav Bačurin – Lima u “Long – play” studiju, a miks i mastering su djelo Dragutina Smokrovića Smokve. Za sliku naslovnice je zaslužan Dalibor Pavić – Paky, a dizajn je djelo studija Cognita.

  Važno je istaknuti da će “Zamba”, u proljeće 2016. godine, predstavljati hrvatski blues i na “6th European Blues Challengeu” u talijanskom mjestu Torrita di Siena u Toskani. Više informacija o objavljivanju debitanstkog albuma i njegovoj promociji slijedi uskoro.

  Foto: Ivan Gari Suvalj

  www.facebook.com/boris.zamba.5

  YouTube – Zamba – Home