• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vijesti »

  VIZIJA – Predstavljanje

  VIZIJA – Predstavljanje

  VIZIJA – Predstavljanje

  Za makedonski bend Vizija, iz Skoplja, čini se da je 2014. godina bila dosta sretna – britanski muzički portal “Emergingindiebands” uvrstio je bend među deset najboljih novih bendova na svijetu, dodijelivši bendu Vizija sedmo mjesto. Na domaćem (makedonskom) terenu, godina je zakjljučena uspjehom na jubilarnom, 30. Rock festu, na kojem je Marko Džambazoski proglašen za najboljeg gitaristu.

  Članovi benda Vizija kažu da eksperimentišu sa više, naizgled, nespojivih muzičkih pravaca, a osnova je žestoki rock. Vizija je osnovana novembra 2011. godine, u Skoplju. Bend čine: Marko Džambazoski (vodeća gitara i prateći vokal) ; Marko Gapo (vodeći vokal i ritam gitara) ; Liljana Jankova (bas gitara i prateći vokal) i Siniša Đorđević (bubnjevi).

  Prvi veliki nastup Vizija je imala na fudbalskom stadionu u Kavadarcima, na prvom izdanju “T’k tak” rock festivalu, posvećenom prerano preminuloj makedonskoj rock legendi – Trajka Karova. Vizija je na festivalu bila jedan od nagrađenih bendova. Nakon više nastupa u Skoplju, gdje treba izdvojiti koncert u okviru prestižnog “Taksirat” festivala, Vizija prvi put nastupa van Makedonije, 1. juna 2013. godine na “Skladište Fest” u Kruščiću, Srbija, a nekoliko dana kasnije ponovo, na sada Drugom izdanju “T’k tak” rock festivalu, ali ovoga puta u revijalnoj večeri, kao već renomirani bend.

  Jedan od najvećih uspeha, svakako, odluka je žirija 47. Zaječarske gitarijade da u konkurenciji od više od 200 bendova iz zemalja iz regiona, Vizija bude uvršćena kao jedna od 12 grupa koje će nastupiti na toj gitarijadi, avgusta 2013. godine.

  Prošle (2014.) godine, Vizija je nastupila na “Jelen demofestu” u Banja Luci, gde je od žirija i od publike dobila dobre kritike.

  U okviru međugranične kulturne suradnje država iz regiona, “Rock ‘n’ Pop the Borders”, bend Vizija je nastupio i na festivalu u bugarskom gradu Blagoevgrad.

  Vizija je nastupila na jubilarnom, 30. izdanju makedonskog Rock Festa, krajem decembra 2014. godine, gdje je uvrštena među sedam najboljih bendova, a gitarist Marko Džambazoski proglašen je najboljim gitaristom Rok festa i dobio nagradu, električnu gitaru Yamaha, poklon muzičke prodavnice “Do Re Mi” iz Skoplja, koja zastupa Yamahu, a bila je i sponzor Festa.

  Vizija - 2

  Godina koja je iza nas, 2014-ta, zaključena je koncertom ispred zgrade makedonske Vlade, za vreme velikog studentskog protesta. Svirali su na maloj bini koju su napravili studenti, a pojačala i razglas su napajala tri agregata koje su, takođe, “dovukli” studenti, kako bi Vizija, čiji su članovi takođe studenti, uveličala višehiljadni protest, jer su i tekstovi benda odraz i kritika stvarnosti u društvu.

  Pored ovih značajnih nastupa u Makedoniji i u regionu, što se tiče inozemstva, o Viziji piše britanski muzički portal “Emergingindiebands”, koji bend proglašava najboljim u toku meseca, a nakon Nove godine stigla je vijest da je ovaj portal bend Vizija uvrstio na svojoj listi, od 90 najboljih novih bendova na svetu za 2014. godinu, tačnije među deset najboljih – na sedmom mjestu. Urednistvo portala ovu vijest je Viziji, saopštilo, direktnim javljanjem.

  Američka radio stanica WMBR proglasila je pesmu Vizije “Glasot na mojata duša” (Glas moje duše) za jednu od najboljih u toku 2013. godine na prostoru bivše Jugoslavije.

  Vizija zasada ima pet studijskih snimaka, četiri snimka su urađena u studiju “Enterprise”, a jedan u studiju “Rock & Roll”, u Skoplju. Bend radi na dovršavanje novog materijala koji će biti uvršten na debi albumu.

  Linkovi:

  Facebook ; YouTube ; Britanski časopis ; Američki radio