• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vremeplov »

  THE PARADOX – Predstavljanje

  THE PARADOX – Predstavljanje

  THE PARADOX – Predstavljanje

  The Paradox je bend osnovan 7. jula 2011. godine u Tuzli, BiH. Početkom septembra 2011. godine počelo se sa probama u prostorijama TTC-a (Tuzlanskog tinejdžerskog centra), Tuzla. Kroz bend je od početka njegovog djelovanjave do danas prošlo mnogo članova. Bend je od početka zauzeo čvrst stav – svirati će isključivo rock muziku. Prvi nastup benda The Paradox bio je na jednom humanitarnom koncertu održanom u Narodnom pozorištu Tuzla. Bilo je to aprila mjeseca 2012. godine i bend je nastupio u unplugged izdanju.

  Slijedio je nastup na Gradini u Tešnju, 27.07.2012. godine, zajedno sa starim rock bendom, Formula 4. Poziv im je uputio Ljubiša Racić, osnivač i vođa benda Formula 4. Na tom koncertu Formula 4 (Ljubiša Racić – vokal , gitara ; Edin Ajanović – bass gitara ; Muhamed Jusić – bubnjevi) je promovirala svoj album “Za rockera je pravo doba”.

  Palma - Logo 07022015 02 (dev)Nakon toga bilo je nekoliko nastupa u Klubu “Palma”, Tuzla. Tokom januara 2013. godine obavljeno je snimanje prve autorske pjesme benda – “Vrijeme sjećanja”. Ta pjesma je bila dobro primljena među fanovima benda. Njenu vrijednost prepoznali su i na Radiju TK koji ju je emitovao u svojim muzičkim emisijama. Do kraja te, 2013. godine, bend je snimio i ove pjesme – “I don’t care”, “Ne zovi me” i “Kad ostaneš sam”.

  Avgusta 2013. godine, The Paradoy su po prvi puta bili predgrupa kragujevačkim legendama, grupi Osvajači. Zatim je uslijedio nastup na manifestaciji Kaleiodoskop 2013, gdje su svirali na samom otvaranju, pred masom od 4-5 hiljada ljudi. Tokom 2014. godine, bend je nastavio sa aktivnostima – u januaru je odrzan solistički koncert u Klubu “Palma”, Tuzla, sa malo izmjenjenom postavom. Uslijedila je jednogodišnja pauza.

  Sa ponovnim radom The Paradox počinju krajem decembra 2014. godine, da bi prvi nastup poslije te pauze opet sa bendom Osvajači.

  Trenutnu postavu benda The Paradox čine: Amila Kamberović – vokal ; Nedim Hajdarević – solo gitara ; Kenan Hamzić – bass gitara ; Eldar Avdić – bubnjevi.

  Na zadnjem nastupu benda The Paradox, uz Osvajače, kao specialni gost, nastupila je i Medina Delić.

  www.facebook.com/TheParadoxBand

  YouTube – The Paradox – Kada ostaneš sam

  YouTube – The Paradox – Ne zovi me