• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vijesti »

  TANKER – Second Frequency

  TANKER – Second Frequency

  TANKER – Second Frequency / single / 2014 / BiH

  Pjesma “Second Frequency” je prva pjesma koja je sa novodolazećeg albuma “Shores of the weeping willow”, banjalučke grupe Tanker. Time se ovaj bend sa novim materijalom predstavlja publici koja već duže vrijeme čeka njihov novi album. Informacije o izlasku albuma naknadno će se javiti, jer ima još malo posla da se završi miks, a počeli su i pregovori sa izdavačkom kućom koja bi možda bila zainteresirana za izdavanje CD-a.

  Tanker - EP CD

  Ranije izdanje banjalučkih metalaca, Tanker, bio je EP “Sorrow Drives the Will”, izdat 2010. godine. Pjesme su: 1. Redeem From Nothing ; 2. Broken ; 3. Nothing But The Pride ; 4. Times Of War ; 5. Sorrow Drives The Will.

  Pjesma “Second Frequency”, kao i cijeli album, snimani su u studiju “Digital Boyler” u Banjaluci kod tonca, sada i producenta benda Tanker, Ninoslava Dobrijevića, kojeg svi bolje poznaju po nadimku Tiki. Zbog slijeda nezgodnih okolnosti snimanje albuma se odužilo, ali evo, napokon je privedeno kraju i bend sada punom snagom i punim srcem nastavlja rad na širenju metal muzike.

  U januaru 2015. godine online će se pustiti još jedan single i to će onda da bude sve od otkrivanja materijala do izlaska albuma.

  Recorded, mixed and mastered in “Digital Boyler” studio, Banja Luka / Produced by Ninoslav Dobrijević Tiki & Tanker. (autor priloga: Saša Rogić)

  www.facebook.com/tanker.metal / tanker.bandcamp.com

  YouTube – Tanker – Second Frequency (official lyric video) New Single 2015