• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  ŠTUK-3 – And How that dOEs thAt make YOU FeeL?

  ŠTUK-3 – And How that dOEs thAt make YOU FeeL?

  ŠTUK-3 – And How that dOEs thAt make YOU FeeL? / Self-released, 2019 / EP CD, USB key / punk rock / Slovenija

  Štuk-3 je punk rock grupa iz Idrije, Slovenija. Maja 2017. godine, snimila je prvi single, “Smartphones (Stupid People)“. Nakon toga slijedi politički obojena pjesma “Polarized“, usmjerena protiv trenutnog svjetskog poretka i politike. U ovim dvjema pjesmama sviranjem na gitari im se pridružio i dugogodišnji prijatelj. Aprila 2018. godine, pjesma “Stars” (“Zvezde“) mijenja zvučnu sliku grupe i prikazuje ih u još eksperimentalnijem obliku. Tekstualno, Štuk-3 se usredotočuju na razmišljanje o vlastitoj prolaznosti i prolaznosti svega oko njih samih.

  Inspiraciju za naziv grupe pronašli su po trećem spratu psihijatrijske bolnice u rodnom gradu, gdje su nekada bili smješteni najteži psihijatrijski slučajevi. EP, “And How that dOEs thAt make YOU FeeL?” (“I kako to čini da se osjećate?“, prvi put, kao cjelina, izlazi 2018. godine na YouTube kanalu benda, a početkom 2019. godine kao CD i USB key izdanje.

  Diskografija – And How that dOEs thAt make YOU FeeL? (Self-released, 2019)

  Štuk-3 – Bez imena

  Štuk-3 nemaju istaknuta imena članova grupe. Oni (ne znam ni koliko ih je) nemaju ni fotografiju sa svojim likovima… Mladi su, pretpostavljam. Imat će kada zažaliti zbog te odluke. Ono što imaju je muzika (sa EP-ija) koja će osvojiti sve ljubitelje muzičkog pravca karakterističnog za punk rock. Pjesme su im čvrste i plesne atmosfere. Odlične su za klupske prostore.

  Muzički su raznoliki. Prva pjesma je čisti punk rock. Druga je više rock i “vuče” na zvuk kakav imaju Midnight Oil (“Beds Are Burning“). Dominantno rock su i pjesme broj tri i četiri. Zadnja, peta, “Zvezde“, ne liči na prethodne četiri pjesme. Sve pjesme su pjevane na engleskom jeziku.

  Teško da bih imao još što reći. Osnovno u komunikaciji sa drugima je razmjena informacija. Ukoliko toga nema, nema ni komunikacije. Volio bih da Štuk-3 imaju drugačiji pristup ovom poslu, svojoj publici, pa i medijima. Svi bi višestruko bili na dobitku. Ovako… Do tada… na čekanju sam…

  Štuk-3 – “And How that dOEs thAt make YOU FeeL?” – 1. Smartphones (Stupid People) ; 2. Murder Ballad ; 3. What You Did To Me ; 4. Polarized ; 5. Zvezde

  https://www.facebook.com/stuk3band /

  YT – Štuk-3 – Smartphones (Stupid People)

  YT – Štuk-3 – Murder Ballad