• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vremeplov »

  SINOVI – Predstavljanje

  SINOVI – Predstavljanje

  SINOVI – Predstavljanje

  Bend Sinovi je iz Lukavca, Bosna i Hercegovina. Bend je osnovan 2013. godine. Članovi benda su generacijski različiti, a samim tim su i rasli u različitim muzičkim okruženjima, od punka, preko post-punka / darkwavea, do modernog, rock / metal zvuka. Njihova muzika je crossover njih samih i njihove želje za čvrstim i energičnim zvukom, te instinktivnog nagona ka tamnoj strani rocka. Nakon perioda inkubacije i kreativne alhemije, Sinovi probijaju ljusku betonskog jajeta i snimaju demo od 11 pjesama, radnog naziva “Koža”. Industrijsko okruženje, pre-apokaliptično vrijeme i manično lice modernog čovjeka, njihova su glavna inspiracija.

   Sinovi 01Svoju muziku ponekad ekshibicionistički nazivaju cocrete-metal-soul. “Concrete-metal” – jer je industrijsko okruženje u kom su odrasli ostavilo traga u njihovom zvuku, a “soul” – jer iako su muzički džankiji, kao većina onih koji rade ovakve stvari u cilju vlastite satisfakcije, u sebi su pronašli i izraženu potrebu za renesansom Čovjeka u ova gadna vremena. Međutim, muzički i konceptualno gledano, sviraju Rock.

  Sinovi vjeruju u Alhemiju duše, topljenje čovjeka u vatri života, iz čega izlazi samo čista suština humanog postojanja, a sve ostalo,  samo je šljaka materijalnog postojanja koja nije vrijedna ni spomena.

  Pored nastupa, predstavljanja lokalnoj publici u Klubu “BBCC” u Lukavcu te Domu mladih Tuzla, u Banja Luci i u Subotici, najznačajniji nastup su imali na internacionalnom Festivalu Kaleidoskop u Tuzli. Trenutno su u studiju, snimaju nekoliko autorskih demo pjesama u “pro-sound” verziji. Paralelno sa tim, rade i na novim pjesmama. Neke od njih su “Nova maSCHina” i “Kanibal”.

  Sinovi su: Ervin Begić (bass gitara) ; Jasmin Mehić (bubnjevi) ; Davorin Đuranović (gitara) ; Samir Lulić (gitara, glas).

  SINOVI-logo

  Sinovi – “Koža” – 1. Evolver ; 2. Goli na asfaltu ; 3. Oluja (Vrisak mrtve ribe) ; 4. Kamikazi dance ; 5. MetaK ; 6. Oko bez lica ; 7. Pleme ; 8. Jihād ; 9. Puls novog srca ; 10. Der Meister Alchemist ; 11. Ubica. (Većina ovih pjesama nalazi se na SoundCloud stranici benda).

  www.facebook.com/sinovi / soundcloud.com/sinovi

  Blog sa tekstovima pjesama: sinovibend.blogger.ba / sinovibend-fwd.blogger.ba

  E-mail: sinovi.band@gmail.com / Kontakt telefon: +387 61 898 761

  YouTube – Sinovi – Live@Kaleidoskop Fest 2014

  YouTube – Sinovi – Oko bez lica (Live@BBCC klub)