• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vijesti »

  SeaRock Festival – Najava

  SeaRock Festival – Najava

  SeaRock Festival – Najava

  William Fitzsimmons, prvo zvanično ime SeaRock festivala 2015. godine

  SeaRock festival će se kao dio KotorArt programa, po peti puta, održati 24. i 25. jula 2015. godine na Ljetnoj pozornici u Kotoru, a kao i do sada, festival će biti neprofitnog karaktera – ulaz za publiku se neće naplaćivati.

  Nakon značajnih imena iz svijeta i regiona, koja su do sada gostovala na festivalu (Howe Gelb, Dan Start, Steve Wynn, Chris Eckman, Goribor, Gustafi, Stray Dogg, The Bambi Molesters između ostalih), SeaRock će 2015. godine takođe ugostiti vrlo značajne i zanimljive muzičare. Prvi čije se gostovanje zvanično potvrđuje i objavljuje je američki kantautor William Fitzsimmons (Illinois, USA).

  SeaRock - logoWilliam Fitzsimmons je vrlo neobičan i poseban muzičar, rođen 1978 u porodici slijepih roditelja sa izuzetnim muzičkim darom, od kojih uči prve korake u muzici i kao veoma mlad savladava vještinu sviranja mnoštva instrumenata (gitara, piano, benjo, melodika, ukulele, manodlina….). Ipak, po visokoj školskoj spremi Fitzsimmons je psihološki savjetnik i radio je dugo godina kao mentalni terapeut sa duševnim bolesnicima. Paralelno se nastavio baviti muzikom i od 2005. godine je diskografski aktivan.

  Prva dva albuma – “Until When We Are Ghosts” (2005) i “Goodnight” (2006), objavljuje i snima u sopstvenoj produkciji, a savremena kritika ga najčešće upoređuje sa Iron & Wine, Sufjan Stevensom ili Ellioth Smithom. Sljedeća izdanja, ipak, snima u studijima i, za sada, iza njega je pet albuma od kojih je posljednji, “Lions”, izašao 2014. godine. Najuspješniji do sada, “Lions”, (ko-produciran sa članovima Decemberists) prezentuje duboko personalnu i emotivnu priču koja njegov indie folk sa primjesama elektronike podiže na viši nivo.

  William Fitzsimmons je do sada osvojio brojne nagrade, posebno od strane Internet izdavača kao iTunes, pa ne čudi da su pregledi njegovih klipova premašivali milionske cifre. SeaRock festival je ponosan što on, kao jedan od najizazovnijih autora današnjice, gostuje u njegovom programu za 2015. godinu.

  Organizator Festivala: NVO SeaRock / Generalni sponzori: Turistička organizacija Kotor, Carlsberg / Pokrovitelji: Ministarstvo održivog razvoja i turizma, Opština Kotor / Suorganizatori: Kulturni centar “Nikola Đurković” – Kotor, NVO Kompas / NVO Centar za komunikaciju / Medijski partneri: Radio Bruškin, Radio Kotor / Regionalni medijski partner: MTV Srbija
  (Ivan Gvido Krivokapić)

  searock.me / www.facebook.com/searock.kotor

  YouTube – William Fitzsimmons – Fortune

  YouTube – Lovely Quinces @ SeaRock festival Kotor, 2014.