• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vijesti »

  SARAJEVSKA FILHARMONIJA – Novogodišnji koncert

  SARAJEVSKA FILHARMONIJA – Novogodišnji koncert

  SARAJEVSKA FILHARMONIJA – Novogodišnji koncert

  Sarajevska filharmonija, pod dirigentskom palicom Samre Gulamović, održala je sinoć (31.12.2014.) tradicionalni Novogodišnji koncert kojeg su zahvaljujući direktnom prenosu TVSA u svojim domovima imali priliku pratiti gledatelji širom Bosne i Hercegovine. Posebnom vizuelnom ugođaju doprinjeli su cvijetni aranzmani, poklon renomirane sarajevske cvjećarnice “Ara”.

  Sarajevska filharmonija je koncert otvorila Rossinijevom uvertirom “Svraka kradljivica”, a nastavila izvodeći valcere, arije i polke. Publika je po prvi put bila u prilici da u izvođenju Sarajevske filharmonije čuje polku “Bez brige”, Štrausov “Španski marš”, “Bauern” polku, “Kunstler” kvadrilu, Leharove “Divlje ruže”…

  Posebne simpatije publike su svojim izvođenjem arija iz opereta i mjuzikla izmamili solisti Opere – soprani Adema Pljevljak Krehić i Aida Čorbadžić, tenor Amir Saračević i bas Ivan Šarić…

  Publika nije ostala imuna ni na dobro raspoloženje filharmoničara koji su, osim što su muzicirali, imali priliku da pokažu i svoje “glasovne sposobnosti” prilikom izvođenja “Bauern” polke.

  Na posebno duhovit način prilikom izvođenja “Galopa bandita”, filharmoničari su publici i gledateljstvu čestitali Novu 2015.

  To je bio i zvanicni kraj programa nakon čega je uslijedio dodatni dio u kojem je, na zadovoljstvo svih, izvedena kompozicija “Radetzky marš”.

  Filharmoničari su na zabavan i posebno harmoničan način, najavili Novu 2015. godinu.

  Fotografije Almir Zrno

  YouTube – Sarajevska filharmonija – Promo spot 2013