• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vijesti »

  SARAJEVSKA FILHARMONIJA – Harmonično u najluđoj noći

  SARAJEVSKA FILHARMONIJA – Harmonično u najluđoj noći

  SARAJEVSKA FILHARMONIJA – Harmonično u najluđoj noći

  Sada je već tradicija da se Nova godina u Sarajevu dočekuje uz zvuke polki, arija, valcera u izvođenju Sarajevske filharmonije. Tako će biti i ove godine. Uz svečarski i zarazni program ispratiti će se stara godina i prirediti prava muzička poslastica, ne samo za publiku u Narodnom pozorištu Sarajevo, nego i za one koji se odluče da nastup prate u svojim domovima, uz direktan prenos TVSA. Novogodišnji koncert je zakazan za 31. decembar 2014. u 19:30 sati…

  saph 03Po prvi put će se izvesti neki novi valceri, polke, kvadrile, a sve zahvaljujući svesrdnoj pomoći i entuzijazmu ambasadora Republike Austrije u Bosni i Hercegovini, Nj.E. Martina Pammera koji je nabavio notni materijal za Novogodišnji koncert. Na programu će biti i popularne arije u izvođenju solista Opere – sopranistica Ademe Pljevljak Krehić, Aide Čorbadžić ; tenora Amira Saračevića i basa Ivana Šarića.

  Još jedna od novina koja će bez sumnje doprinjeti svečarskoj atmosferi su cvijetni aranžmani koje filharmoniji, gradu i publici poklanja “Cvjećara Ara” i gospođa Aida Čelebić, koja slovi za najbolju aranžerku cvijeća u Sarajevu, tako da će i ta okolnost pridonjeti istinskom glamuru kojem trebamo težiti.

  Novogodišnji koncert će biti izveden pod dirigentskom palicom Samre Gulamović.

  Na pitanja šta očekivati od Sarajevske filharmonije u 2015. spremno odgovaraju: “U narednoj godini vidjet ćemo naše soliste što je odličan znak sazrijevanja orkestra, prošetaćemo od Rima do Buenos Airesa u taktovima tanga, opet ćemo uživati u dirigiranju maestralnog Uroša Lajovca, slušati Vadima Kholadenka za klavirom, opet ugostiti čelisticu Anne Gastinel. A kako stvari stoje, u ovom trenutku sa nama u ulozi naratora naredne godine bi mogla nastupiti glumačka zvijezda čiji će dolazak u Sarajevo sam po sebi biti vijest. Nova 2015. bi mogla biti uzbudljiva i kvalitetna, a naša publika ne zaslužuje ništa manje“.

  Više informacija ima na – saph.ba / www.facebook.com/pages/Sarajevska-filharmonija

  YouTube – Sarajevska filharmonija – Novogodišnji koncert 2013.