• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vijesti »

  SARA JOVOVIĆ – Biografija

  SARA JOVOVIĆ – Biografija

  SARA JOVOVIĆ – Biografija

  Sa prestižne @berklee.edu adrese stigla mi je muzička biografija (koju sam, priznajem, lično tražio) mlade crnogorske umjetnice, Sare Jovović. Većina članova njene porodice vezana je za muziku, stoga i ne čudi da je i Sara krenula tim putem. Saru, njen muzički rad, pratim već duže vrijeme i odavno me je osvojila svojim kvalitetnim radom, a mislim da je zaslužila i vašu pažnju. Sara već sada ima izuzetan kvalitet, a ono pravo, najbolje, tek slijedi.

  Sara Jovović je rođena 08.05.1999. godine u Podgorici, Crna Gora. Sa šest godina je upisala Nižu muzičku školuVasa Pavić” u Podgorici, Crna Gora. Tu je završila i Srednju muzičku školu, odsjek za klasični klavir. Muzičku karijeru počela je svirajući repertoar prilagođen za klasični klavir. Nastupala je, također, na raznim državnim i međunarodnim takmičenjima.

  Posebno ju je interesovao jazz, kao i popularna muzika, naročito ona koja i nije toliko zastupljena u Crnoj Gori. Nastupala je na brojnim festivalima, među kojima su Made in New York jazz festivali, održani u Podgorici – od 2016-te do 2020-te godine – uz muzičare kao što su Mike Stern, Randy Brecker, Wayne Escoffery, Dave Weckl, Alex Blake, Jerome Jennings, Vasil Hadžimanov i drugi. Zahvaljujući Vinku Mihajloviću, u okviru promocije njegovog Petrovac Jazz Festivala, nastupila je sa svojim trijom i na festivalu u Tirani. Uz ovaj festival, nastupala je sa Piva Jazz Bandom i na Jazz festivalu u Bijelom Polju, Petrovcu i na Jazz festivalu Tri kanjona u Pivi.

  Sara Jovović je širom Crne Gore imala veliki broj nastupa kao članica jazz sekcije muzičke škole “Vasa Pavić“. Također, nastupala je u Berlinu u čuvenom Zig-Zag jazz klubu sa ocem, Sulem Jovovićem i osnivačem benda, Benom Kraefom. Tu je imala priliku da izvodi crnogorske jazz obrade i originalne kompozicije.

  Sara je prisustvovala i raznim jazz radionicama: u Podgorici, koju je vodio Vasil Hadžimanov ; u Herceg Novom, koju su vodili Brad Leali i Claus Raible ; pa i u Perudji na Umbria Jazz Festivalu gdje je i dobila stipendiju za prestižni Berklee College of Music u iznosu od 80%.

  Septembra 2018-te godine započela je studije na Berkliju, gdje je nakon prve godine dobila skoro full stipendiju za dalji nastavak školovanja. Na Berkliju je imala priliku da uči od svjetski poznatih muzičara kao što su: Joanne Brackeen, Kenny Werner, Billy Killson, Kevin Harris i drugi… Nastupala je i na mnogim koncertima i recitalima na Berkliju gdje je imala priliku da se oproba u raznim muzičkim žanrovima uključujući jazz, soul, R&B, hip-hop, funk

  https://www.facebook.com/jovovicsara

  Sara Jovović – “Pjesma “You make me feel like” nastala je kao inspiracija svih žanrova koje sam imala mogućnosti da slušam na Berkliju (Neo-Soul/jazz/Hip/Hop). Pošto sam nedavno upisala i songwriting smjer, imala sam priliku da pišem i tekstove. U ovoj pjesmi sam htjela da svojoj publici približim američku muziku i kombinaciju svih ovih žanrova, kombinujući sve što sam do tad naučila na Berkliju, osim improvizacije (produkcija, pisanje teksta, pjevanje i sviranje klavira).

  Video zapis – SARA JOVOVIĆYou make me feel like
  https://drive.google.com/file/d/1bQf3kO5MscIqphz74DhVp7h1GHa75g3-/view?usp=drive_web