• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vijesti »

  ROCK MOMENTI i prijatelji 2 – Izložba koncertnih rock fotografija

  ROCK MOMENTI i prijatelji 2 – Izložba koncertnih rock fotografija

  ROCK MOMENTI i prijatelji 2 – Izložba koncertnih rock fotografija

  Posle nepunih godinu dana Rock momenti su ponovo sa vama u Beogradu. Nova izložba i nove fotografije svih šest autora u Galeriji SKC-a od 4. do 18. februara 2015. godine. Izložba koncertnih rock fotografija – Galerija SKC, Kralja Milana 48, Beograd – 4-18. februar 2015. godine – Otvaranje izlozbe u sredu 4. februara 2015. godine u 19h.

  AUTORI:
  Anamarija Vartabedijan i Stanislav Milojković sa prijateljima –
  Radojica Raša Milojević, Zoran Mojsin, Nemanja Đorđević i Miloš Milojević

  Rokenrol je najveća kulturna revolucija dvadesetog veka, muzička i društvena pojava koja je od svog nastanka pedesetih godina, pa do kraja prošlog veka, bila dominantna struja u kulturi mladih i u društvu. Kroz vizuelni jezik koji je pratio rokenrol i zajedno sa njim se i razvijao, rokenrol je uticao na probijanje barijera, širenje ideja, menjanje društvenih shvatanja i sveta.

  Rock fotografija je dokument o idealima, o svetu, različitim shvatanjima, tendencijama, raznolikosti među ljudima, toleranciji i širini duha. Upravo kroz dokumentovanje javnih nastupa različitih i raznovrsnih autora iz sveta rock muzike, želimo da prikažemo i da potvrdimo postojanje malog parčeta slobode i boljeg sveta.

  Posle dugogodišnjeg rada, prevashodno baziranog na entuzijazmu, dobijenih nagrada na polju rock fotografije, jedanaest uspešnih izložbi projekta ROCK MOMENTI širom Srbije i bivše Jugoslavije, Anamarija Vartabedijan i Stanislav Milojković, u fotografiji prevashodno opredeljeni za dokumentovanje rock koncerata, odlučuju se za saradnju sa autorima rock fotografije različitih generacija iz različitih gradova Srbije koji su svojim angažmanom kroz izložbenu aktivnost proteklih nekoliko godina doprineli održanju i razvoju tog fotografskog žanra u Srbiji: Zoran Mojsin (EFIAP) – Bor; Miloš Milojević (FSS1) – Zaječar; Nemanja Đorđević (urednik fotografije na internet portalu www.balkanrock.com) – Vranje; Raša Milojević (MF FSS / EFIAP/b / EsFIAP) – Zaječar.

  Projekat Rock momenti je 2007. i 2008. godine predstavljen sa izložbom u galerijama u Beogradu, Puli, Banja Luci i Subotici. Projekat “Rock momenti i prijatelji” je u toku 2014. godine realizovan u Kulturnim centrima i muzejima u Beogradu, Knjaževcu, Zaječaru, Boru i Vranju. U toku 2015. godine na izložbi “Rock momenti i prijatelji 2” će biti prikazane nove fotografije u Galeriji Studentskog Kulturnog Centra Beograda, Likovnom salonu u Čačku, u Galeriji Radul Begov konak u Zaječaru, u Kulturnom centru Novog Sada i Gradskoj Galeriji Požega.

  Predgovor katalogu izložbe ROCK MOMENTI 2015. –
  “ROCK MOMENTI – OTRGNUTO OD ZABORAVA”

  Na fotografijama ovde prisutne šestočlane grupacije okupljene pod zajedničkim imenom “ROCK MOMENTI” sveprisutni rokenrol dokument je vrlo lagano prešao u umetnički pristup. Na postavljenoj izložbi prikazan je deo kako lične tako i kolektivne istorije, a nadasve istorije rokenrola, koji uprkos raznim udarcima ispod pleksusa izdržava sva tmurna previranja i smicalice. Poetika čak šest prisutnih autora je evidentno različita. Upravo je to lepota ove postavke kao i same muzike koju autori prikazuju. Upravo to je i ta nesputana sloboda koju Rokenrol kao umetnost ume da pruži, onima koji shvataju. Zato, posmatrajte ove fotografije, možda ćete se setiti nečega, nekih radosnih detalja iz života, ali svakako ih zapamtite i nemojte zaboraviti da Vam sutra ne bi isto pričali… ROCK MOMENTI otrgnuti od zaborava (David Vartabedijan)

  BIOGRAFIJE AUTORA IZLOŽBE:

  Anamarija Vartabedijan (1974. Beograd) magistar umetnosti, FLU, Beograd. Slikar, grafički dizajner, fotograf i predavač (VŠSS Beogradska politehnika), do sada je priredila 32 samostalne izložbe i učestvovala na preko 80 grupnih izložbi. Dobitnik je više nagrada iz oblasti likovne i primenjene umetnosti. U proteklih deset godina je fotografisala više od tri stotine koncerata i svirki u regionu i sarađivala je sa mnogim bendovima, muzičkim listovima i internet portalima. U toku 2014. godine objavljivala je rock fotografije u okviru Hit strane Politikinog zabavnika. Pokretač je projekta Rock Momenti.

  Stanislav Milojković (1966. Beograd) fotograf i urednik fotografije u beogradskom listu ”Danas”. Već tri decenije beleži atmosferu i dešavanja na rokenrol koncertima. Sarađivao je sa omladinskom štampom širom nekadašnje Jugoslavije – Polet, Mladina, Studentski list, Stav, Mladost, sa većinom internet portala, kao i sa mnogim muzičkim grupama čije omote i potpisuje. U toku 2014. godine njegove fotografije su objavljivane u okviru Hit strane Politikinog zabavnika. Imao je više od dvadeset i pet samostalnih izložbi fotografija. Dobitnik je Gran Prija na Međunarodnoj izložbi rock fotografije “Gitarijada 2007” u Zaječaru.

  Radojica Raša Milojević, MF FSS / EFIAP/b / EsFIAP, (1961. Zaječar) profesionalni je fotograf i vlasnik Foto studija KOLOR 202 u Zaječaru. Predsednik je Foto kluba “202” u Zaječaru. Priredio je 34 samostalne izložbe fotografija (8 tema) u gradovima širom Srbije, kao i u Ohridu, Sofiji i Kritu. Učestvovao je na više od tri stotine grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je više od pedeset nagrada i pohvala na međunarodnim i domaćim izložbama fotografije. Od 2005.-2013. organizuje devet međunarodnih izložbi rock fotografije “ROK” u Zaječaru.

  Zoran Mojsin, EFIAP, (1971. Titovo Užice) U fotografiji se posebno interesuje za rock fotografiju i studijski akt. Učestvovao je na mnogim grupnim međunarodnim izložbama održanim širom sveta kao i na domaćim i međunarodnim izložbama. Dobitnik je mnogih međunarodnih i domaćih nagrada i priznanja za fotografiju. U cilju prezentacije svetske fotografije u Boru pokreće dve izložbe fotografija, 2008. godine izložbu “Bor”, a 2010. “Čovek i rad” koje imaju najveće svetske patronate. Osnivač je i predsednik Foto kluba Bor – www.photoclub-bor.com.

  Nemanja Đorđević (1985. Vranje) foto-reporter internet magazina “Balkanrok” kao i hrvatskog “SoundGardian”. Pored socijalne i lajf fotografije posebno ga privlači i rock fotografija, kojom se intezivno bavi od 2005. godine. Priredio je osam samostalnih izložbi fotografija i učestvovao na više od deset grupnih izložbi. U novembru 2013. godine dobija nagradu za najbolju koncertnu fotografiju, koju mu je dodelila Kancelarija za mlade Subotica. 2009. godine od EXIT-ovog foto tima dobija nagradu za najbolju fotografiju festivala. Sarađuje sa mnogim dnevnim listovima u Srbiji i regionu i sa raznim muzičkim festivalima.

  Miloš Milojević (1989. Zaječar) je profesionalni fotograf. Diplomirao je 2012. godine na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu, smer turizmologija i iste godine upisuje master studije na kojima je sada apsolvent. Od od srednjoškolskih dana počinje da fotografiše Zaječarsku gitarijadu na kojoj se zainteresovao za rock fotografiju. Najviše ga privlači life i street fotografija kao i eksperimentalna fotografija. Od 2013. učestvuje na međunarodnim foto konkursima i izložbama. Jedan je od osnivača Foto kluba “202” iz Zaječara, su-organizator je svih međunarodnih izložbi tog kluba. Samostalna izložba – Narodni muzej Zaječar 2014. godine.