• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vijesti »

  PUČIŠĆA 2021 – Nezaobilazna destinacija mladih talentiranih glazbenika

  PUČIŠĆA 2021 – Nezaobilazna destinacija mladih talentiranih glazbenika

  PUČIŠĆA 2021 – Nezaobilazna destinacija mladih talentiranih glazbenika

  Pučišća je mjestašce na otoku Braču, poznato po stoljetnoj tradiciji vađanje i obrade kamena. Cijelo ljeto bilo je u znaku Međunarodne ljetne glazbene škole Pučišća. U Pučišćima se ovog ljeta održava 26. Međunarodna ljetna glazbena škola. Tijekom dva ljetna mjeseca, održat će se četrdesetak desetodnevnih radionice klasične, jazz i popularne glazbe. Do sada, profesori iz Hrvatske i inozemstva, održali su tridesetak radionica mladim, talentiranim i ambicioznim polaznicima iz cijele Hrvatske kao i pristiglima iz Slovenije, Srbije, Austrije, Rusije, Ukrajine, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Poljske, Švicarske, Latvije, Francuske, Švedske i Kanade.

  Sudionici su, uz svakodnevni individualni rad s profesorima na instrumentima – klavir, gitara, violina, čelo, flauta, truba, trombon, saksofon, rog, harmonika i kontrabas – održali koncerte klase i završne koncerte koji su bili popraćeni od brojne publike, u epidemiološkim uvjetima. Tako zanimljivih događanja i druženja niti 2021. godine nije izostalo.

  Do kraja ljeta 2021. godine, uz spomenute radionice klasične glazbe, održat će se i Jazz radionice u Bolu u suorganizaciji Centra za kulturu Bol. Oni su posebna poslastica za glazbenike željne sviranja i pjevanja s nekima od naših najboljih jazz glazbenika u vidu jam sessiona.

  Nakon završnog jazz koncerta, očekuje se nastup još jedne skupine glazbenika što će biti završni ljetni projekt, kao kruna usavršavanja glazbenog umijeća, razmjene iskustava i pripreme koncerata brojnih mladih ljudi.

  Mnogima je ova ljetna škola bila ulaznica na prestižna sveučilišta i pomogla im je u njihovim glazbenim karijerama. Brojni sudionici danas su priznati i poznati glazbenici, a upravo oni odnosili su razglednice mjesta, pa su zahvaljujući njima Pučišća, uz svoj cijenjeni kamen i kamenoklesare, postala poznata diljem svijeta kao glazbena pozornica.

  Program Međunarodne ljetne glazbene škole Pučišća u dugogodišnjoj suradnji je s općinama Pučišća i Bol, TZ Pučišća, Centrom za kulturu Bol, Osnovnom glazbenom školom Brač i Buffet Cramponom iz Pariza.

  Niz godina školu podržavaju Ministarstvo kulture RH, Splitsko – dalmatinska županija, TZ Splitsko – dalmatinske županije, Arriva, HUZIP, ZAPRAF te portal Jazz.hrHrvatsko društvo skladatelja i Sound Gardian.

  Foto – Pučišća 2021. – Violinisti u klasi prof. Nenada Merle

  WEB: http://www.music-school-pucisca.com/
  MAIL: info@music-school-pucisca.com
  FB: International Summer Music School Pucisca – Island of Brac, Croatia

  .
  . .
  . . .
  Prilog pripremila:
  Vesna Vrandečić
  Zagreb, Hrvatska
  . . .
  . .
  .