• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  PRLJAVI ROMEO – Svojim putem vođen

  PRLJAVI ROMEO – Svojim putem vođen

  PRLJAVI ROMEO – Svojim putem vođen / RnR Records, 2018 / CD-r, dig / rock / Srbija

  Grupa Prljavi Romeo (prvo se zvala Change) svoj autorski rad započinje 2008. Nastala je kao frakcija apatinskog benda Antologija. Poslije prekida rada sa grupom Antologija, Stevo Rađenović i Srđan Rađenović formiraju bend Change. Taj bend je djelovalo u postavi – Milica Đapić, Boris Gnjatović, Boško Oluić, Srđan Rađenović i Stevo Rađenović. Te, 2008. godine, urađen je album sa osam demo pjesama, od kojih je sedam bilo na srpskom i jedna na engleskom jeziku. Zahvaljujući tom izdanju, nastupili su na Gitarijadi Zaječar 2008 i dospjeli u finale. Poslije te gitarijade, grupa Change u Kulturnom centru Apatin snima video spot za pjesmu, “Igra“. Snimaju se i dvije pjesme u studiju Pozitive, u Novom Sadu i one se pojavljuju na kompilaciji, “Demonstracija mladosti” (2008).

  Krajem 2010. godine, grupa Change prolazi kroz tešku fazu u radu i prekida saradnju sa pevačicom Milicom Đapić i ritam gitaristom Borisom Gnjatovićem. Poslije njih, u grupu dolazi Goran Goretić (kao klavijaturista), a gitarista Stevo Rađenović preuzima poziciju vokala. Tokom 2011. godine, grupa Change snima još dva video spota – za pjesme – “Moj džep je dobio rak” i “Disko mama“. Nakon toga, početkom 2012. godine, klavijaturista, Goran Goretić, odustaje od saradnje. Grupa donosi odluku izdati Self-released izdanje svih svojih do tada urađenih pjesama. Taj CD je nazvan, “Special” i njime je obilježen autorski rad svih članova grupe koji su u njoj djelovali u periodu od 2008. do 2011. godine.

  Godine 2012., počeli su dogovori o pripremi debut albuma i odlučeno je da pjesme budu na srpskom jeziku i drugačijeg žanra. Ujedno, grupa mijenja ime u Prljavi Romeo. Krajem 2012. godine, pod novim nazivom, grupa snima audio single, a zatim i video spot za pjesmu “Amajlija“. Kao prateći vokal pridružuje im se Danijela Vuk. Tom pjesmom je i najavljen album prvenac.

  Početkom 2013. godine, grupi Prljavi Romeo, priključuje se Dušan Kljaić (gitarista) i izdaje se novi single, “Sećanja“. Da bi zaokružili najavu albuma, septembra 2013. godine, grupa objavljuje još jedan single, “Ledena“. Snimljen je i video spot za pjesmu “Istina“, publikovan decembra 2013. godine. Te, 2013. godine, izlazi novi album, “Sećanja“, sa etiketom beogradske kuće ONE Records.

  Početkom 2014. godine, gitarista, Dušan Kljaić, nastavlja svojim putem, pa grupa Prljavi Romeo nastavlja rad kao trojka. Godine 2015., započinje se rad na narednom albumu. Snima se nova verzija pjesme “Moj džep je dobio rak“, a zatim se snima i pjesma “Igra“, objavljena septembra 2015. godine.

  Marta 2016. godine, snimljena je nova pesma, “Svojim putem vođen“, a uslijedio je i njen video spot. Uz nove pjesme – “Čekali na nas“, “Dom u srcu“… – bila je to najava novog albuma. Septembra 2017. godine, grupa se pojačava novim članom. Na mjesto vokala, pored Steve Rađenovića, dolazi i Ilija Zobenica. Grupa Prljavi Romeo tada, sa Ilijom, snima nekoliko obrada (covera), a zatim još dvije nove autorske pjesme planirane za novi album grupe Prljavi Romeo. Taj novi album nazvan, “Svojim putem vođen“, izdat je oktobra 2018. godine, sada se to već sa sigurnošću može reći, za renomiranu izdavačku kuću iz Zemuna, RnR Records.

  DiskografijaKompilacija Mladosti (Self-released, 2008) ; Kompilacija Brutalnih dobronamernika (Nocturne Magazin, 2011) ; Specijal 08091011 (Self-released, 2012) ; Sećanja (ONE Records, 2013) ; Svojim putem vođen (RnR Records, 2018)

  Članovi grupe Prljavi Romeo koji su snimili ovaj album bili su – Ilija Zobenica (vokal) ; Stevo Rađenović (gitara, vokal) ; Boško Oluić (bass gitara) ; Srđan Rađenović (bubnjevi)

  Rekao bih da se kult rock and rolla najviše cijeni u Srbiji i to zahvaljujući brojnim r’n’r bendovima, kao i izdavačkim kućama koje njeguju taj muzički pravac (nabrojat ću tri najagilnije – RnR Records, ONE Records i Take It Or Leave It Records). Naravno, nizostavna je tu i internetska logistika – razne Facebook grupe. Uz brojne muzičke klubove koji, također, njeguju taj muzički stil, srpski rockeri mogu u miru i bez mnogo brige da smišljaju nove i nove rock and roll pjesme.

  U tako pozitivnoj atmosferi djeluje i apatinska grupa Prljavi Romeo. Iako dolazi iz “provincije“, uspjela se nametnuti na široj muzičkoj sceni Srbije. Posljedica je to dugog i upornog rada njenih članova oslonjenih na stvaranje i prezentovanje autorskog materijala. Njihova muzika neće promijeniti svijet, nije revolucionarna, ali zadovoljava sve potrebne standarde muzičkog zanata. Znalačko baratanje muzičkim instrumentima, kao i pjesme koje plijene svojim porukama i ritmom, daju optimizma očekivanju da će se muzika grupe Prljavi Romeo nametnuti mnogim radijskim stanicama (ako se to do sada već i nije desilo). Za utjehu svim muzičarima poručujem – ukoliko vas mediji ignorišu – za pokazivanje vaših dostignuća uvijek su vam na raspolaganju Internet, kao i muzički klubovi / festivali.

  Materijal prezentovan na albumu “Svojim putem vođen” može zadovoljiti širi krug muzičkih konzumenata. Ne manjkaju tu ni brze, a ni spore pjesme. Album je ritmički dobro izbalansiran i ni jednog trenutka ne prelazi u monotoniju. Vjerujem da će ovaj album dati vjetra u leđa članovima grupe Prljavi Romeo da nastave sa radom, pa i da “hrabrije” krenu u nove i do sada neistražene kutke rock and rolla.

  Prljavi Romeo – “Svojim putem vođen” – 1. Mogla si da budeš mi sve ; 2. Svojim putem vođen ; 3. Čekali na nas ; 4. Pismo Juliji ; 5. Bajkeri ; 6. Moj džep je dobio rak ; 7. Dom u srcu ; 8. Igra ; 9. Nebo zna ; 10. Strah

  https://www.facebook.com/prljaviromeoo / https://www.facebook.com/prljaviromeoapatin / https://www.facebook.com/RnRRecordsTMM / https://sr.wikipedia.org/wiki/Prljavi_Romeo /

  YT – Prljavi Romeo – Svojim putem vođen

  YT – Prljavi Romeo – Mogla si da budeš mi sve