• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vijesti »

  OSVAJAČI – Nastup u Tuzli (07.02.2015.)

  OSVAJAČI – Nastup u Tuzli (07.02.2015.)

  OSVAJAČI – Nastup u Tuzli (07.02.2015.)

  Grupa Osvajači nastala je 1990. godine. Već u proljeće 1991. godine objavljuju svoj prvi album, “Krv i led”, u izdanju PGP-RTS. Kao pravi predstavnici melodičnog hard & heavy zvuka skrenuli su pažnju na sebe, kako autorskim pjesmama, tako i produkcijom i živim nastupima po kojima su bili karakteristični.

  Veliki doprinos u njihovom zvuku dao je i legendarni klavijaturista, Laza Ristovski, iz čijeg studija je izašao njihov prvi album. Saradnja s njim se nastavlja i na drugom albumu koji se pojavio 1995. godine pod nazivom “Sam”, također u izdanju PGP-RTS. Članovi koji su u tom periodu svirali u bendu su Zvonko Pantović Chipi – vokal ; Urošević Dragan – gitara ; Popović Saša – bass gitara ; Miša Raca – bubnjevi ; Nebojša Jakovljević Shone – klavijature ; Dejan Dacović – bass gitara.

  Od 1999. do 2002. godine gitarista Bane Jelić je bio stalni član Osvajača. Od februara 2010. godine se ponovo vratio u bend. Bend odlučuje da nastavi sa radom tako što prvo kreće sa koncertnim aktivnostima gdje se uvjerio da pjesme sa prvog i drugog albuma publika nije zaboravila, a i vrlo primjetno je da je u međuvremenu bend stekao nove fanove koji željno očekuju novi album.

  Sadašnji članovi Osvajača su: Zvonko Pantović – Čipi (vokal) ; Bane Jelić (gitara) ; Nebojša Jakovljević – Šone (klavijature) ; Dejan Pejović – Peja (bass) i Nenad Branković – Konga (bubnjevi).

  Club Palma (Dom mladih), Tuzla / početak: 21.00 / ulaznice 10 KM, u predprodaji 8 KM

  Foto: Dragutin Matošević (foto iz 2004. godine)

  YouTube – Osvajači – Pakleni put