• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vijesti »

  OFFINGER – Predstavljanje

  OFFINGER – Predstavljanje

  OFFINGER – Predstavljanje

  Grupa OFFinGER (Zenica, BiH), jedinstvena su pojava na bosansko-hercegovačkoj muzičkoj sceni. Istovremeno su stilski raznovrsni i tematski provokativni, pravi su predstavnici pop rock scene modernog doba. Oni njeguju stari dobri zvuk Zenice, grada iz kog potiču i iz kojeg su potekla i mnoga druga imena koja su im bila uzori.

  Frontmen grupe OFFinGER, Alen Delić, čovjek koji je ovu priču započeo prije dvije godine, u Zenici, a kasnije nastavio i u Njemačkoj, u koju je otišao jer “vremena više nije bilo”. Iz tog odlaska u Njemačku nastaje i samo ime grupe OFFinGER (Off in Germany). Članovi benda su se ovim imenom htjeli osvrnuti i na rock scenu Zenice 80-tih i u nekom smislu odati počast vremenu u kom su se oni kalili, upijali dobru muziku, slušali dobar rock’n’roll i odrastali.

  Alen Delić je pred kraj 90-tih godina bio član treće i četvrte generacije zeničke grupe Ofinger, u kojoj su se smjenjivali vrsni muzičari. Ta grupa je ostavila neizbrisiv trag u životima ovih umjetnika, koji se kasnije, birajući svoje puteve, uvjek vračaju na korijene i u bazu gde su stekli prve muzičke lekcije i inspiracije.

  Offinger - CD 2

  Po završetku projekta, “Vremena nemaš”, sam naziv benda Alenu i članovima nije bio toliko bitan, koliko je bilo bitno kolika je bila sama želja snimiti sve te tekstove i na neki način oživjeti priče u njima, pokloniti ih svijetu. Svaka sličnost u nazivu imena benda je bila namjerna jer je simbol za neko drugo vrijeme prije rasula, vrijeme kojeg se svi rado sjećamo i još uvijek ga kao legendu želimo nositi sa sobom.

  Pozadina OFFinGER-a je u stvari jedno veliko prijateljstvo, beskrajni muzički talenat i entuzijazam svih članova. Osnivajući ovaj bend, Alen Delić je i imao tu misao kao zvijezdu vodilju i uspio je okupiti oko sebe prvenstveno dobre i bliske prijatelje, pa tek onda vrsne muzičare i virtouze. Osim Alena, koji je vodeći vokal i gitarista, bend čine i Bojan Verić, bubnjar i perkusionista, koji već dugi niz godina živi u Holandiji, takođe je aktivno učestvovao u muzičkoj sceni Zenice 80-tih i 90-tih godina ; Adnan Smajić, bass gitarista, koji živi i radi u Bosni te je ujedno i lijeva ruka frontmena ; Darko Lekić, vodeći gitarista i prateći vokal, živi i radi u Bosni kao nastavnik muzike ; Alen Žilić, klavijaturista, koji živi i radi u Njemačkoj i kroji neizmjernu ljubav prema muzici.

  Ono što je, takođe, poslužilo kao inspiracija za pokretanje cijele ove priče, bili su i izvrsni tekstovi Sanela Kendića, Semira Sefera i mnogih drugih zeničkih neafirmisanih tekstopisaca i kantautora, čiji rad Alen jednostavno nije mogao zanemariti i čiju dubinu je htio na neki način ovjekovječiti i pretočiti u note.

  Tako, with low budget and big love, mnogo truda i jake želje, nastaje album “Vremena nemaš” na kome se jedna za drugom smjenjuju pjesme kao hrana za dušu, kao podsjetnik da je život jedan i da gdje prestajemo mi, prestaje i ljubav. Album je producirao Alen Delić i OFFinGER, u Njemačkoj, 2014. godine, snimao ga je i programirao Davor Logarić, miksan je u stidiju “Vizija” u Zenici, kod Igora Kasapovića, a masteriziran u “Sage” studiju u gradu Nashville, u Americi, kod Steve Corao. Cover i dizajn albuma je radio Damir Čolić. Album, čiji izdavač još nije objavljen, izlazi početkom 2015. godine, kao rezultat rada i podrške mnogih prijatelja iz zemlje i inostranstva. Nemoguće ih je sve nabrojati, a da se ne izostavi neko.

  Ovim putem želimo da se zahvalimo svima na podršci bilo koje vrste, dragim sugrađanima i onima koji to nisu, novim i starim poznanicima, kolegama muzičarima, porodicama, bliskim prijateljima, staroj ljubavi i onima koji nas vole i onima koji nas ne vole. Svi vi i sve ovo nam daje vjetar u leđa i potvrđuje da smo na pravom putu. Dobro je, još nas ima! – kažu iz benda OFFinGER. (PR benda OFFinGER – Edin Sinanović)

  Cijeli album, “Vremena nemaš”, dostupan je za besplatni download. Kliknuti OVDJE.

  YouTube – OFFinGER – Samo bez ljutnje

  YouTube – OFFinGER – Padobran