• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  NOLA – Negdje između

  NOLA – Negdje između

  NOLA – Negdje između / Aquarius Records, 2017 / EP CD, digital / easy listening, pop rock / Hrvatska

  Grupu Nola su proljeća 1993. godine u Puli osnovali Gabi i Marijan. Pjevačica iznimnog glasa (Gabi) i autor (Marijan), glazbom prepričavaju svoju ljubavno životnu priču. Ludo zaljubljeni jedno u drugo, ali i u glazbu, 1994. godine snimaju svoj prvi uradak, single kazetu jednostavnog naziva “Nola“. Godinu kasnije (1995.), izlazi album “Dio tebe“, kojim ostavljaju dubok trag na hrvatskoj glazbi i radijskom eteru. Videospot za pjesmu “Dio tebe” režirao je Mauricio Ferlin. Pjesma “Dio tebe“, postala je svojevrsna himna ljubavi. Godine 1997., Nola objavljuje album “Osmijeh” na kojem se, osim naslovnog singla, izdvojila i pjesma “Sami u Sali“, a posvetili su je mjestu Sali na Dugom Otoku.

  Zahvaljujući dotadašnjem radu, Nola si je priskrbila i nekoliko nagrada publike i struke, među njima Novinarsku nagradu Crni mačak, koju je Gabi dobila 1998. u kategoriji Pjevačica godine. Nakon dosega glazbenih vrhunaca, suprotno očekivanjima, Nola uzima glazbenu pauzu. Privatno – Gabi i Marijan su od 1999. godine supružnici.

  Oboje u glazbi i eteru i nakon iskušenja čari roditeljstva, duboko u vlastitim intimama pronalaze želju za ponovnim angažmanom zajedno – kao Nola. Zreliji, pametniji i stariji, ali i dalje glazbeno iskreni, 2009-tu na svojim kalendarima zaokružuju kao godinu povratka, a povratnički album, “Iznad oblaka“, kao početak nove ere grupe Nola. Pjesma “Iznad oblaka” bila je prvi single s istoimenog albuma. Odmah po emitiranju, postala je radijski hit. Od strane Hrvatskog radija, proglašena je hitom godine 2009. i osvojila nagradu Porin u kategoriji Pjesma godine. Album “Iznad oblaka” bio je nominiran u čak 6 kategorija za diskografsku nagradu Porin i to: Hit godine, Album godine, Pjesma godine, Rock album godine, Najbolja izvedba benda s vokalom te Najbolji video spot.

  Godine 2012., izlazi album “Piano – 20 godina ljubavi“. Na njemu se nalaze već objavljene pjesme grupe Nola snimljene samo uz klavirsku pratnju. Prvi single bila je pjesma “Dio tebe“. Album je nominiran za diskografsku nagradu Porin u kategoriji Pop album godine. Od 2013. do 2015. snimili su još tri singla – “Na obali“, “Nikad” i “Drukčije“. Video za pjesmu “Nikad“, režirao je Radislav Jovanov Gonzo, a za “Drukčije“, Branko Pašić Bane. Pjesmu “Drukčije” remiksirali su Blasksoul i Mark de Line. Remiks je “oživio” u video spotu snimljenom na Festivalu Visualia u Puli.

  Godine 2016., objavljuju singlove “Moj svijet” i “Negdje između“. Video spot za pjesmu “Moj svijet” režirali su Igor i Kristijan Burlović, a “Negdje između“, Marijana Četković. Pjesma “Moj svijet” našla se među Top 10 na godišnjoj Top 40 listi singlova 2016. godine te je prema podacima HDS-ZAMP-a, jedna od 10 najemitiranijih pjesama u 2016. godini. Godine 2017., započinju pjesmom i video spotom “Sve bi bilo lakše da je ljeto” u režiji Marijane Četković. Početkom četvrtog mjeseca 2017. godine izlazi EPNegdje između“, za izdavačku kuću Aquarius Records.

  DiskografijaDio tebe (Cass, Lobel Naklada, 1995) ; Osmijeh (CD, Croatia Records, 1997) ; Iznad oblaka (Comp, Menart, 2009.) ; Piano – 20 godina ljubavi (CD, Menart, 2012) ; Negdje između (EP CD, Aquarius Records, 2017)

  Nola su – Gabrijela Galant Jelenić (vokal) ; Marijan Jelenić (akustična gitara, klavijature, prateći vokal) ; Dean Vitasović (bass gitara) ; Robert Slama (bubnjevi)

  Gosti na pojedinim pjesmama bili suGoran Farkaš (prateći vokal) ; Ivan Božanić (el. gitara) ; Vedran Križan (orgulje) ; Dušan Kranjc (bubnjevi) ; Zbor Josip Kaplan Rijeka ; Zbor Studija glazbene kreativnosti Čarobna frula Pula ; Tatjana Giorgi, Ana Kučan, Nikol Ćaćić, Goran Farkaš (vokali) ; Allan Škrobe (ak. gitara) ; Matko Botić (el. gitara) ; Ognjen Jovanović (el. gitara) ; Hrvoje Šćulac (klavijature, klavir) ; Carlos Fagin (klavir) ; MVS (Mješovita vokalna skupina) NešpulaDoris Mejak, Ornela Oršulić, Maja Miljavac, Sani Jelčić, Matea Kolarek, Tajana Šebek, Martina Šverko, Sandro Lučić, Daniele Ferro, Klaudija Racan Ukošić, Tatjana Merkl (Nešpula je voćka koja raste u mnogim vrtovima, a zgodno je što unutar imena ima naziv grada iz kojeg dolazi ta vokalna skupina).

  O grupi Nola pišem po prvi puta (zato je uvod onako temeljit). Do sada nisam imao priliku ni poslušati njihovu muziku. Aquariuus Records izašao mi je u susret i dao na raspolaganje njihov aktuelni album. Više sam nego zadovoljan ovim što dolazi iz zvčnika mog hi-fi sistema. Sada, na muci sam, kojim riječima da nahvalim njihovu muziku, a da to ne bude neka stereotipna priča.

  U gradu alternative, gdje je gitara bila isključivo električna i pjevalo se na engleskom, gdje je bend jedino prihvatljivo, mi smo bili ‘negdje između’. Dvojac s akustičnom gitarom i tekstovima na hrvatskom, za alternativce komercijalni, za komercijalce alternativni“, pojašnjavaju nam iz grupe Nola. Ovo EP izdanje skup je ranije već objavljenih snimaka. Bez obzira na tu činjenicu, dobra je osnova za poslušati i spoznati muzički izraz grupe Nola, a mnogi bi je mogli i zavoljeti, dobiti povoda za poslušati i ostale pjesme (albume) iz njihovog diskografskog opusa.

  Nola su u pravu kada za sebe kažu da su “…za alternativce komercijalni…“. Jesu, ali su uspjeli zadržati visoki nivo kvalitete. U današnje vrijeme rijetkost je čuti pjesme sa lijepim melodijskim linijama, sa lijepim tekstovima, uz koje možete zaplesati uz voljeno vam biće. Veliki broj pratećih vokala znalački je uključen u ove pjesme i daje im dodatnu širinu. Tekstualno, Nola propagiraju ljubav između dvije osobe, a toga… nikada dovoljno (“Sve bi bilo lakše da je ljeto” – “…otvorit ću srce, svaku kap podijeliti, samo, zagrli me čvrsto i nježno me poljubi…“).

  Obzirom da su Nola na tržištu sa ovim EP izdanjem, sa od ranije poznatim pjesmama, smatram ga njihovim diskografskim intermezzom, najavom  novog autorskog albuma što bi, u svakom slučaju, bilo poželjno. Puljani, a i ostatak Hrvatske, mogu biti ponosni na muzički rad grupe Nola. Uz više medijsko-reklamnog rada, za njih bi čuo i ostatak našeg Regiona. Malo doprinosa tome dat će i ova recenzija (obzirom da je objavljena na regionalnom web portalu). Glavno pitanje je, žele li Nola to ili ne?

  Nola – “Negdje između” – 1. Negdje između ; 2. Sve bi bilo lakše da je ljeto ; 3. Moj svijet ; 4. Drukčije ; 5. Vratio si me ; 6. Drukčije (feat. MVS Nešpula)

  https://www.facebook.com/nolapula / http://www.nola.com.hrhttps://www.facebook.com/AquariusRecords

  YT – Nola – Negdje između (full album)

  YT – Nola – Vratio si me

        
  Recenzija:
  Dragutin Matošević
  Tuzla, Bosna i Hercegovina
  info@barikada.com