• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vremeplov »

  NIKKI LOUDER – Golden Men

  NIKKI LOUDER – Golden Men

  NIKKI LOUDER – Golden Men / Moonlee Records, 2013 / CD, LP, download / noise-rock, math-core, alternative / Slovenija

  Slovenski noise-rockeri, Nikki Louder, izvrstan su primjer neumornog, beskompromisnog i strastvenog benda, što im je uz neosporen kvalitet njihove muzike i donijelo mjesto među bendovima koje Moonlee Records iskreno podržava.

  Nakon hvaljena, prva dva albuma, “Alain, I’m Sorry” (2009) i “Our World Died Yesterday” (2011), ovaj trojac iz okoline Kamnika (Blaž Sever – gitare, vokal, Peter Cerar – bass gitara i Luka Cerar – bubnjevi) nije ni pomislio na odmor. Prošle (2014.) godine su za vlastitu mini izdavaču kuću, “Rnka Rnka”, objavili kazetni EP neobjavljenih pjesama i njihovih remiksova. Pored toga, Nikki Louder su odradili i brojne lokalne koncerte koje su začinili kraćim turnejama po regiji, centralnoj Europi, pa i Engleskoj. Uzevši u obzir tako zbijen raspored, uistinu je pohvalno vidjeti ih pune entuzijazma i volje za pisanjem novog materijala.

  Nikki Louder - CDI tako, Nikki Louder se vračaju sa novim, trećim LP izdanjem, “Golden Men”, sa devet novih pjesama koje je prilično drugačiji od svojih prethodnika. Naravno, i “Golden Men” se može okvirno definirati kao post-punk / noise-rockersko ubijanje instrumenata, a i njihov karakterističan kaotičan zid zvuka je i dalje prisutan – ubitačna ritam sekcija i dalje stvara čvrstu osnovu preko koje divlje plešu noizerske gitarske vragolije i rastrgani vokali. Ali Nikki Louder na novoj ploči, ipak, zvuče ponešto “uobičajenije” i manje hermetično nego ranije – pjesme u sebi nose određenu prozračnost i konkretnost, zbog čega će novi album vjerojatno biti nešto “probavljiviji” svima onima koji su naviknuti na “klasični” noise-rock pristup. Ali to naravno ne znači da je album manje žestok ili intenzivan, i ovaj razvoj zvuka samo pokazuje sposobnost benda da se premješta i mutira unutar žanrskih okvira koji se znaju pokazati jako skučenima za bendove koji nisu toliko sofisticirani i vješti kao Nikki Louder.

  “Golden Men” je snimljen uživo u Domu kulture u Kamniku tijekom tri dana u decembru 2011. Za snimanje i miksanje zaslužan je Gredoč, dok je mastering odradio Carl Saff (Chicago, US). Lucijan Prelog (It’s Everyone Else) pobrinuo se za dizajn omota. “Golden Men” izašao je na CD-u i vinilu (ovaj put odvojeno) te kao besplatni download, a sve u suradnji Moonlee Records i Založbe Radio Študent. Službeni datum izlaska bio je 17. april 2013.

  Album “Golden Men”, tako sličan, a opet toliko drugačiji nego prethodni albumi, još jednom nas podsjeća zašto toliko volimo Nikki Louder – daje nam izvrstan uvid u prirodni, neforsirani razvoj benda koji je moguć samo kada su njegovi članovi puni neiscrpne energije i kreativnosti. Svakako pozivamo da si za potpun doživljaj ovo “zlatnu” ploču slušate što glasnije!

  Moonlee Records

  Nikki Louder – “Golden Men” – 1. Golden Men ; 2. Barefeet ; 3. Mouse Dress / Hey Joe ; 4. Bridge to Infinity ; 5. Indian Companion ; 6. Past Is A Trap ; 7. Bro Way ; 8. Leaking ; 9. One Day Friends

  nikkilouder.bandcamp.com

  YouTube – Nikki Louder – Golden Men