• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vremeplov »

  MUHAMED (HAMO) BRKIĆ – Predstavljanje

  MUHAMED (HAMO) BRKIĆ – Predstavljanje

  MUHAMED (HAMO) BRKIĆ – Predstavljanje

  Muhamed (Hamo) Brkić, rođen je u Vlasenici, 1955. godine. Vrlo rano je iskazao talenat za muziku. Kao dječak, još u osnovnoj školi, važio je za odličnog učenika i učesnika raznih školskih priredbi, bio je član školskog hora. Najveći talenat je iskazivao za bubnjeve. Kao učenik prvog razreda gimnazije, postaje član školskog VIS-a SIGMA 4 koji je prvi nastup imao 4. februara 1971. godine. Tu je nastupao kao bubnjar. Zbog prestanka sviranja gitariste, u trećem razredu gimnazije prelazi da svira gitaru i od tada nastupa kao gitarista.

  Odlaskom na studije u Sarajevo, upoznaje dosta sarajevskih muzičara i ubrzo počinje svirati sa grupom Treća smjena, koja je djelovala pri Studenstkom domu Bjelave i Neđarići. Članovi grupe bili su Milivoje Grahovac (gitara), Petar Blažević (saksofon), student Muzičke akademije Sarajevo (klarinet), Sakib Jakupović (klavijature), student Muzičke akademije Sarajevo (vokal), Nijaz Zejnilagić (bubnjar – jedan od najboljih bubnjara u tadašnjoj državi, poslije otišao u grupu Senad od Bosne) i Hamo Brkić (bass gitara i vokal). To su bili počeci mog profesionalnog bavljenja muzikom. Svirali smo po raznim mjestima – Banja Luka, Jajce, Sarajevo, Mostar, Slano, Crikvenica itd. Grupa je djelovala do 1982. godine i po završetku školovanja, svako odlazi na svoju stranu.

  Poslije nastupam sa raznim muzičarima koji su dolazili u Vlasenicu – sa Josipom Mišom Čojom, Suadom Jusićem Sutkom, Branom Trifkovićem i mnogim muzičarima iz Beograda itd.

  Jula mjeseca 1992. godine, dolazim u Tuzlu i tu se družim sa svim muzičarima grada Tuzle. Decembra 1992. godine, učestvujem u projektu MAT produkcije, “Bosno moja, jabuko“, sa pjesmama Suada Jusića. Tu audio kasetu izdaje Croatia Records.

  Na inicijativu Zorana Čeleketića i rahm. dr Nedreta Mujkanovića, počinjem svirati sa Ekremom Hadžićem Sosom i 1993. godine nastaje duet Hamo i Soso. Ubrzo snimamo audio kasetu, “Na obali Drine“, sa pjesmama patriotskog karaktera i mnogo tih pjesama je obilježilo taj period našeg djelovanja.

  Godine 1995., snimamo obrade sevdalinki, samo sa gitarama. Tada smo snimili i pjesmu “Samo je duša ostala“, koja je zabilježila veliki uspjeh. U međuvremenu, iste godine, snimam vokalne dionice u projektu za Srebrenicu i audio kaseta izlazi pod nazivom “Srebrenico, tugo i utjeho“. Autor pjesama je Nedim Mulalić (gitara), a klavijature i producentske poslove su uradili prof. Dragan Divjak i Maid Porobić.

  U narednom periodu duet Hamo i Soso snimaju CD autorskih pjesama (autor je Ekrem Hadžić) koji izdaje tada najprestižnija izdavačka kuća, IN TAKT. Godine 2005., avgusta mjeseca, prestaje sa djelovanjem duet Hamo i Soso. Do 2013. godine nastupam sam, a 2013. godine odlazim u Švedsku, gdje i danas živim.

  https://www.facebook.com/hamo.brkic

  YouTube – Hamo Brkić – Ono sve što znaš o meni (Arsen Dedić cover)

  YouTube – Hamo i Soso – Samo je duša još ostala