• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vremeplov »

  MIROSLAV GERENČER GERO – Glazbeni dio biografije

  MIROSLAV GERENČER GERO – Glazbeni dio biografije

  MIROSLAV GERENČER GERO – Glazbeni dio biografije

  Miroslav Gerenčer – Gero (rođen u Osijeku, 1948. godine), samostalni je umjetnik. Miroslav Gerenčer nije poznat i cijenjen samo kao karikaturist već i kao glazbenik. Ljubav prema glazbi javila se još u osnovnoj školi, kada je dobio i prvo priznanje na natjecanju osnovnih škola. Od tada se druženje s gitarom i pjesmom nastavilo, najprije osnivanjem sastava Kontrasti, zatim pjevanjem u zboru osječkog HNK.

  Gerencer - Gero - karikaturista

  Odlaskom u Njemačku, 1969. godine, započinje njegovo profesionalno bavljenje glazbom. Svirao u sastavima Four Neoplantis, Macedonia Sextet i The Burnings. Godine 1983. vraća se u Hrvatsku, ali i dalje glazbeno djeluje te osniva grupu Trend. Tijekom Domovinskog rata snima nekoliko domoljubnih pjesama (“Moj Osijek se ne da” i “Hej, grade”). Poslije rata nastupa uglavnom u humanitarne svrhe. Povodom 25. obljetnice glazbenog rada održao je 1997. godine veliki koncert u osječkom HNK pod nazivom “Gero i prijatelji”. Na glazbenom festivalu “Osijek 2000” osvaja prvo mjesto za najbolju vokalnu izvedbu i najbolji aranžman, nastupajući s vlastitom skladbom pod nazivom “Zaborav, zar ne”.

  Svoj prvi nosač zvuka pod nazivom “In The Hall Of Fame” izdaje 2002. godine. Iste godine snima božićnu pjesmu, odnosno, single “Badnja je noć” s još troje osječkih pjevača. Član je glazbenih udruga HGU, ZAMP i HUZIP.

  O životopisu karikaturiste i glazbenika Miroslava Gerenčera zabilježeno je na 88.-89- stranici 52. sveska Internacionalne enciklopedije o portretima umjetnika svih vremena i nacija pod nazivom “Allgemeines Künstler-Lexikon: Die Bildenden Künstler aller Zeiten und Völker”. (K. G. Saur München – Leipzig, 2006.). Autor teksta je gospodin Rudi Aljinović, poznati scenarist i novinar.

  Opširnije o ovom umjetniku ima na web adresi:

  http://old.barikada.com/vremeplov/muzicki_cv/2010-04-13_miroslav_gerencer_gero.php

  www.facebook.com/miroslav.gerencergero /

  YouTube – Miroslav Gerenčer Gero – Hallo Josephine

  YouTube – Miroslav Gerenčer Gero – My way