• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vremeplov »

  MILAN-PAULI RIBIČ – Tutti frutti show Radija Brezje

  MILAN-PAULI RIBIČ – Tutti frutti show Radija Brezje

  MILAN-PAULI RIBIČ – Tutti frutti show Radija Brezje

  Milan-Pauli Ribič: “Ovako ide priča o emisji “Tutti frutti show”, Radio Brezje. Davnog, 28.10.1997. godine, u Mariboru je počela sa radom privatna radijska stranica, Radio Brezje. Sudbina je htjela da sam baš istog dana sreo direktora tog radija, Štafana Jambrošiča, sa kojim sam u 70-tim i 80-tim godinama radio u trgovačkoj firmi “Vema”, Maribor, a honorarno, oba smo bili veliki zaljubljenici u zabavnu muziku i bili smo disk džokeji (danas bi se reklo, Didžeji). Ja sam od moje 8. godine, (tada sam si prvi put kupio gramofonsku ploču, to je bila “Milord” od Đorđa Marjanovića), postao veliki audiofil. Čak mogu, sa ponosom da kažem, da sam u Mariboru najveći skupljač gramofonskih ploča raznih žanrova. Moja putujuća diskoteka, od 1965. godine i nadalje, zvala se “Tutti frutti”, jer sam uvijek na repertoaru imao muziku raznih stilova i, obavezno, 60% su bili jugoslovenski šlageri.

  Foto: Milan-Pauli Ribič i Štefan Jambrošič

  Foto: Milan-Pauli Ribič i Štefan Jambrošič

  Poslije raspada Jugoslavije, odnosno, od samostalnosti Slovenije, 1991. godine, u medijima je došlo do čiste slovenizacije zabavne muzike. Ali stanovništvo, narod, po kućama je još uvijek slušao jugoslovensku zabavnu muziku. I to je bio glavni razlog da me je Štefan Jambrošič, direktor radija, zamolio, baš tog 28.10.1997. godine, da počnem sa emisijom “Tutti frutti show”, Radija Brezje, gdje predstavljam šlagere, beat i pop muziku bivše Jugoslavije. Tu su uključene evergreen pjesme (pretežno sa mojih gramofonskih ploča), one koje se više ne vrte po javnim medijima. Moj cilj je bio da ih sačuvam od zaborava. U svakoj emisiji ide sklop pjesma iz 50-tih godina, pa onda iz 60-tih i 70-tih godina prošlog stoljeća. Također, predstavljam i skladbe – muziku po “republičkom ključu” he, he, tako da su prisutni izvođači iz čitave bivše nam države. U emisijama pretežno predstavljam šlagere, i tu i tamo, po kakav biser beat i rock muzike. Pošto je u to vrijeme na našim prostorima bila jako prisutna italijanska muzika koja je puno uticala i na naše šlagere, predstavljam i po koju talijansku kanconu.

  Logotip: Milan-Pauli Ribič - Amblem disco cluba

  Logotip: Milan-Pauli Ribič – Amblem disco cluba

  Emisija “Tutti frutti show” emituje se već 17 godina i mnogobrojni slušatelji su je dobro prihvatili, jer budi puno emocija na mlade dane, na prve ljubavi, na prva razočaranja, prva ljetovanja sa vlakom i miris Jugoslavije. Do sada je emitirano više od 340 epizoda. Emisije se emitiraju svakog petka, od 21,00 i idu “uživo”, a potom u subotu od 11,00 i u srijedu od 12,00 idu reprize!!

  Emisije “Tutti frutti show”, Radija Brezje, ostvaruje ekipa – spiker: Štefan Jambrošič ; za miksetom: Boštjan Jambrošić ; urednik, pisac teksta: Milan-Pauli Ribič.”

  Logotip: Milan-Pauli Ribič - amblem radijske emisije Tutti fruti show

  Logotip: Milan-Pauli Ribič – amblem radijske emisije Tutti frutti show

  Ja sam rođen 28.12.1952. godine u Mariboru, kršten sam 1953. godine u Puli, u Crkvi Svetog Antuna, komunista od 1968. pa do danas, he, he, tata mi je služio ratnu mornaricu u Puli, i kao trubač, sa vojnim orkestrom, svirao u istarskom mjestu Banjole, gdje je upoznao moju mamu… itd… Živim u Mariboru, ali sa jednom nogom sam uvijek u Puli, to se osjeća i u mojim radijskim emisijama. Radijski jingle mi je pripremio moj prijatelj, Sandro Bačić sa Korčule, koji ima slične muzičke interese kao i ja.

  Prilog dostavio: Milan-Pauli Ribič

  Tutti frutti show radia Brezje oddaja 346 by Milan-Pauli Ribič on Mixcloud