• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vijesti »

  MEĐUNARODNI JAZZ FESTIVAL – FEST JAZZA – KOPRIVNICA (08.-09.07.2022.)

  MEĐUNARODNI JAZZ FESTIVAL – FEST JAZZA – KOPRIVNICA (08.-09.07.2022.)

  MEĐUNARODNI JAZZ FESTIVAL – FEST JAZZA – KOPRIVNICA (08.-09.07.2022.)

  8. izdanje Međunarodnog jazz festivala “Fest Jazza” Koprivnica – 88. i 09. srpnja 2022. godine u Koprivnici. U programu ovogodišnjeg Fest Jazza nastupiti će 9 glazbenih sastava iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske i Italije. Glavni moto festivala Fest Jazza, Koprivnica je “Dijelimo radost i glazbu” (Share happiness & music).

  Koprivnički jazz festival Fest Jazza, Koprivnica i ove će godine, drugog vikenda u mjesecu srpnju 2022. godine, ugostiti brojne glazbenike na ljetnoj festivalskoj pozornici u centru grada. Ovo će biti osmo izdanje festivala već dobro poznatog svim ljubiteljima jazza, dobre zabave i ljetnih koncerata. U 2 dana festivalskog programa, a pod neizostavnim motom “Dijelimo radost i glazbu” / Share happiness & music, Koprivnica, ponovno postaje središte glazbenih zbivanja.

  Ovogodišnji Fest Jazza otvoriti će svojim nastupom The Gentleman & Big Band Bjelovar. Njegov posljednji album; “Hide & Seek“, glazbena je kritika proglasila jednim od najboljih glazbenih ostvarenja objavljenih u Hrvatskoj u 2021. godini. U Koprivnici će se The Gentleman predstaviti uz orkestar Big Band Bjelovar izvedbama svojih pjesama u potpuno novim aranžmanima koje je posebno za ovu priliku napisao dirigent Bruno Bišćan.

  Prvu večer festivala nastupa i glazbeni sastav B’s’ FUN stallation, zajednički projekt šestorice sjajnih jazz glazbenika koje je okupio trubač Zvonimir Bajević. U Koprivnicu po prvi puta dolazi jazz sastav iz Italije i to zahvaljujući suradnji Udruge glazbenika Jazz klub Koprivnica i Talijanskog instituta za kulturu u Zagrebu koji je pomogao u realizaciji i sufinanciranju koncerta. Iz Barija, na jugu Italije, nastupiti će jedan od najboljih i najoriginalnijih jazz saksofonista na talijanskoj jazz sceni – Gaetano Partipilo – sa svojim bendom Boom Collective. Njihovi su koncerti uživo prava eksplozija zvuka i u stanju su osvojiti čak i najzahtjevniju publiku.

  Druge večeri moći ćete uživati u koncertima kvarteta Ivana Bonačića, hvaljenog dubrovačkog saksofonista, te glazbenog dua Freekind, situiranog u Austriji, a koji čine hrvatska pijanistica i vokal Sara Ester Gredelj i slovenska bubnjarka Nina Korošak-Serčič. U jutarnjem subotnjem programu koprivničkog jazz festivala po prvi puta nastupaju Puhački orkestar grada Koprivnice te Big Band Hrvatske liječničke komore iz Zagreba. Glazbene radionice za djecu – Zika, zika, muzika – već tradicionalno su dio festivala, a ove godine održat će se u Domu mladih Koprivnica, u petak 08. srpnja 2022. godine, uz prethodnu najavu i u dva termina – za predškolski uzrast i za osnovnoškolce.

  Nakon glavnog programa na velikoj pozornici u centru grada, koncerti i jam sessioni će se nastaviti u Klubu Nautilus, gdje će u sklopu programa Festivalska noć i Jazz Newbies nastupiti I.L.M. Trio iz Nagykanizse i Moonlight Sessions Band iz Koprivnice te brojni drugi glazbenici u sklopu neizostavnog jam sessiona.

  Koncertni program festivala ove (2022.) godine se ne može održati na glavnom gradskom trgu, jer su tamo u tijeku građevinski radovi, tako da je glavna pozornica smještena u Ulici Đure Estera, ispred Gradske tržnice Koprivnica.

  Više informacija o ostalim lokacijama saznajte na web stranici festivala – www.festjazza.com.

  U slučaju lošeg vremena, koncertni programi će se održati u Dvorani Domoljub, a ulaz na sve koncerte je slobodan.

  Vidimo se 08. i 09. srpnja 2022. godine na 8. “Fest Jazza” Koprivnica!

  Glavni pokrovitelji festivala su Grad Koprivnica, Ministarstvo kulture i medija RH, Talijanski institut za kulturu u Zagrebu, Hrvatsko društvo skladatelja. Fastival su podržali i mnogi pojedinci, volonteri i sponzori – Carlsberg Croatia, Podravka, Multistar, Vemo Trade, Turistička zajednica grada Koprivnice, Glas Podravine i Prigorja, Dom mladih Koprivnica, Pučko otvoreno učilište Koprivnica, Pizzeria Kalimero i mnogi drugi.

  www.festjazza.com

  INTERNATIONAL JAZZ FESTIVAL FEST JAZZA KOPRIVNICA 2022. (08.-09.srpnja 2022., Koprivnica=

  08.07.2022. (petak)
  12:00 GLAZBENA RADIONICA ZIKA ZIKA MUZIKA
  16:00 TJELOFON RADIONICA
  19:30 SVEČANO OTVORENJE FESTIVALA
  20:00 THE GENTLEMAN & BIG BAND BJELOVAR
  21:30 B’S’ FUN STALLATION
  23:30 I.L.M. TRIO (HU) + JAM SESSION

  09.07.2022. (subota)
  10:00 PUHAČKI ORKESTAR GRADA KOPRIVNICE
  11:00 BIG BAND HRVATSKE LIJEČNIČKE KOMORE
  19:30 IVAN BONAČIĆ KVARTET
  21:00 GAETANO PARTIPILO & BOOM COLLECTIVE (I)
  22:30 FREEKIND (HR/SLO)
  23:30 MOONLIGHT SESSIONS BAND + JAM SESSION

  LOKACIJE:
  Dom mladih Koprivnica – Hrvatske državnosti 10, Koprivnica
  Glavna pozornica – Ulica Đure Estera, ispred Gradske tržnice Koprivnica
  Klub Nautilus – Trg mladosti 18, Koprivnica
  Dvorana Domoljub – Starogradska 1, Koprivnica
  U slučaju vremenskih nepogoda koncerti će se održati u Dvorani Domoljub.

  ORGANIZATORI: Udruga glazbenika i ljubitelja jazz glazbe Jazz klub Koprivnica