• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vijesti »

  MARYJANE – Mjeseče

  MARYJANE – Mjeseče

  MARYJANE – Mjeseče / Dallas Records, 2014.

  MaryJane je hrvatsko-slovenski duo kojeg čine Marina Benić i Saša Pipić, a singl “Mjeseče” njihova je prva zajednička autorska pjesma. Duo je nastao 2005. godine u Brežicama, kad su se u svom rodnom gradu sreli protagonisti ove priče, svatko sa svojim glazbenim iskustvom, sličnim doživljajem glazbenog izraza i pogleda na život. U to vrijeme nastao je i naziv MaryJane, ime pod kojim su počeli stvarati zajedničku glazbu i prve vokalne i aranžmanski dovršene autorske pjesme, a svoj zvuk nazvali su indie eko pop!

  Kako kažu, njihove pjesme govore kako nam priroda stoji na raspolaganju za obnavljanje različitih ljubavi, a najviše one ljubavi svima poznate – ljubavi prema sebi.

  MaryJane stvara glazbu na hrvatskom, slovenskom i engleskom jeziku, a velik utjecaj na njihov zvuk imale su Norah Hones, Janice Joplin i Deva Premal.

  MaryJane (Marina Benić i Saša Pipić)

  MaryJane (Saša Pipić i Marina Benić)

  MaryJane: “Publika dobro reagira na naše pjesme. Danas to više nije upitno kao prije petnaestak godina. Publici je simpatično izmjenjivanje jezika. Pomalo zastupamo etno i različitost, ili bolje rečeno, raznolikost. Tekst se dogodi na engleskom, slovenskom ili hrvatskom, jer kao autor teksta često želiš nekako proširiti inspiraciju, često kroz tekst i pomoću jezika. Koristimo ono što nam je na raspolaganju, a, iako postoje, znamo da granica nema. Kad u životu granicu prijeđeš 700 puta, više nekako ne postoji, briše se sama“.

  Snimano u Snimano u: Green Hill Studiju uz asistenciju Daddy Cool Banda (http://www.daddy-cool-band.com) – tekst i glazba: Saša Pipić i MaryJane ; aranžman: Jelenko Hodak ; bubanj: Luka Maričić ; bass gitara: Toni Bjelkanović ; klavijature: Jelenko Hodak ; gitare: Davor Čivrak, Danijel Vuković ; prateći vokali: Anita Gossain ; Vokal: MaryJane

  www.dallasmusicshop.com / www.facebook.com/sasa.pipic

  YouTube – MaryJane – Mjeseče