• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Jazz scena »

  MARKO PREPELIĆ QUINTET – Three Valve Theory

  MARKO PREPELIĆ QUINTET – Three Valve Theory

  MARKO PREPELIĆ QUINTET – Three Valve Theory / Nota Bene Records, 2022 / CD, Dig / jazz / Hrvatska

  Marko Prepelić je osnovnu i srednju muzičku školu završio u Varaždinu. Ima i završen magisterij na “Universität für Musik und darstellende Kunst in Graz“, glavni predmet – truba. Završio je i pedagoški studijski program (IGP) na “Universität für Musik und darstellende Kunst in Graz“. Sporedni instrument mu je jazz gitara, a učio je kompoziciju i dirigiranje.

  Marko Prepelić je od 01.09.2005. godine zaposlen na Glazbenoj školi u Ludbregu, kao profesor trube i voditelj je gradskog Orkestra. Stručni ispit je položio 2008. godine. Od 01.01.2015. godine on je dirigent, aranžer i kompozitor varaždinskog eksperimentalnog orkestra “NuSynergetic Orchestra“. Od 01.09.2020. godine zaposlen je u Glazbenoj školi, Varaždin, kao profesor trube i dirigent puhačkog orkestra. Vanjski je član HRT jazz orkestra. Stalni je član varaždinskog jazz benda The Quartet. Osnivač i gitarista je fusion sastava Buzzers. Trubač je u zagrebačkom projektu “Aftershock“.

  Tokom svog pedagoškog rada, kao nastavnik trube i limenih puhačkih instrumenata u OGŠ Ludbreg, ostvario je zapažene rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima u Hrvatskoj i inozemstvu. Iza sebe ima desetogodišnje iskustvo vođenja puhačkog orkestra, te aktivno sudjelovanje na mnogobrojnim državnim i županijskim smotrama. Nastupao i sarađivao je s raznim poznatim hrvatskim i stranim muzičarima kao što su – Gibonni, Gustafi, Elvis Stanić, Luis Bonilla, Lasse Lindgren, Jim Rotondi i drugi…

  Septembra 2015. godine, osvojio je posebnu nagradu za izuzetnu kreativnost i potencijal na natjecanju “Papandopulo” (jazz kategorija) u Zagrebu. Decembra 2016. godine, kao solist, nastupa s Jazz orkestrom HRT izvodeći svoju autorsku kompoziciju “Parker motivation“, u sklopu projekta “Nove skladbe za jazz orkestar”. Ta kompozicija izdana je 2016. godine od strane izdavačke kuće “Cantus”.

  Decembra 2017. godine, predstavlja svoje drugo djelo za big band pod nazivom “Sweet Child“, također u sklopu projekta “Nove skladbe za jazz orkestar”, kao solist uz pratnju Jazz orkestra HRT-a. Juna 2021. godine, izdaje svoje autorske kompozicije kao član grupe Buzzers. Naziv tog albuma je “Izolations”, a izdan je od strane izdavačke kuće “Nota Bene Records”. Aprila 2022. godine, izdaje jazz album pod nazivom – Marko Prepelić Quintet – “Three Valve Theory“. (preuzeto sa jazz.hr)

  DiskografijaThree Valve Theory (Nota Bene Records, 2022)

  Marko Prepelić Quintet su – Marko Prepelić (trumpet, flugelhorn) ; Gordan Perši (soprano, alto sax) ; Maasej Kovačević (piano) ; Zvonimir Šestak (double bass) ; Abel Kovačević (drums) – uz gostePetar Prepelić (trombone) ; Oliver Potočnik (tenor sax) ; Miha Györek (soprano, alto sax)

  Varaždinski trubač Marko Prepelić vodeća je ličnost jazz scene Varaždina i sjevernog dijela Hrvatske. Iako je na muzičkom polju startao kao gitarista, prešao je na trubu koju je studirao u Grazu. Danas je profesor trube na Glazbenoj školi u Varaždinu. Svoje znanje i iskustvo prenosi kroz razne oblike muzičkog djelovanja, a i koncertno je aktivan. Ovim primjerom (albumom) ima ga i na diskografskoj sceni. Radi se o njegovom albumu, “Three Valve Theory” (Teorija triju ventila), snimljenim uz kvintet i tri saradnika kao gostujuće muzičare.

  Album, uz dva standarda, čine Prepelićevi autorski jazz radovi, ali i dvije obrade. Te obrade čine – jedan koral Johanna Sebastiana Bacha i stari tradicional – “Zvira voda“. Raznolikost, na ovom albumu prezentovanog materijala, potvrda je da se jazz umjetnik, Marko Prepelić, uz svoje saradnike, odlično snalazi u iskazivanju svojim muzičkih zamisli. Sve kompozicije su jazz ortijentirane i primamljive za metodično preslušavanje. Svaki od muzičara ravnopravno je zastupljen, što ovom izdanju daje bogat spektar tonskog kolorita. Truba, ipak, ima vodeću riječ.

  Atmosfera cijelog albuma je smirena, što treba zahvaliti dobro urađenim aranžmanima. Uz dobro medijsko predstavljanje, ovaj vrijedni album mogao bi doći do većeg broja jazz konzumenata, što bi mu donijelo zasluženu opću prijemčivost.

  Marko Prepelić Quintet – “Three Valve Theory” – 1. Morning (feat. Oliver Potočnik) ; 2. I`ll Remember April (feat. Gordan Perši) ; 3. Lullaby (feat. Gordan Perši) ; 4. Visitations (feat. Petar Prepelić) ; 5. Just Friends (feat. Miha Györek) ; 6. New Motivation (feat. Gordan Perši) ; 7. Zvira voda (traditional)

  Foto – Promo

  Klik na linkMARIO RAŠIĆ & NEBOJŠA BUHIN – Aftershock (Recenzent: Dragutin Matošević)

  https://www.facebook.com/marko.prepelic / https://notabene.lnk.to/ThreeValveTheory /

  YT – Marko Prepelić Quintet – Morning

  YT – Marko Prepelić Quintet – I`ll Remember April