• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vijesti »

  MAJA MANOJLOVIĆ DOBRIJEVIĆ – Zovi me

  MAJA MANOJLOVIĆ DOBRIJEVIĆ – Zovi me

  MAJA MANOJLOVIĆ DOBRIJEVIĆ – Zovi me

  – Banjalučka operska pjevačica ponovo sarađuje sa rockerima. Maja Manojlović Dobrijević objavila video za obradu pjesme “Zovi me”. Poznata banjalučka operska pjevačica, Maja Manojlović Dobrijević, objavila je novi video singl, i to uz podršku članova rok sastava Neuro i metal benda Tanker, a ovoga puta riječ je obradi pjesme “Zovi me” sastava Sopot.

  Onima koji prate Majin rad, dobro je poznato da ona već dugo sarađuje sa banjalučkim rock muzičarima, te da joj je ovaj muzički izraz veoma blizak. Takođe, izbor pjesme electro dub sastava Sopot sa njihovog posljednjeg izdanja “Sopotnik” nije bio slučajan, jer je upravo Maja zaslužna za prateće vokale u numeri “Zovi me”.

  Čula sam pjesmu dok je još bila u radnoj verziji, jer je ‘Sopotnik’ sniman kod nas u studiju. Od prvog momenta pjesma je postala moj favorit na albumu, a moja prva misao je bila: ‘Želim pjevati prateće vokale na ovoj pjesmi. Tako je i bilo. Bekove sam otpjevala, a kada sam dobila ideju da radim covere pjesama banjalučkih bendova, pjesma ‘Zovi me’ je bila ‘pod moranje’. Mislim da smo uradili dobru stvar“, ističe ona.

  Maja BL 02Kako je obrada zamišljena kao nešto tvrđa verzija originala, Maji su u pomoć priskočili gitarista Saša Rogić i bubnjar Đorđe Stanivuković iz metal sastava Tanker, kao i Ninoslav Dobrijević – Tiki, basista grupe “Neuro”, ali i Majin suprug, u čijem je studiju “Digital Boyler” snimana i miksana pjesma.

  Mislim da je ovo sjajna prilika da se podcrta priča o banjalučkoj muzičkoj alternativnoj sceni, da se vidi da mi živimo i radimo jedni s drugima. Po meni je zanimljiva činjenica i to da su i Tanker, Neuro i Sopot nagrađeni učesnici Demofesta, a i to da su njihovi albumi snimani u ‘Digital Boyler’ studiju. Sve domaća radinost. Mogu spomenuti i pohvaliti se da sam i ja nastupala na prvom Demofestu sa bendom ‘Grof Đuraz’. Ovo može biti zanimljiva priča“, zaključuje Maja.

  Saša kaže da mu je bilo veliko zadovoljstvo raditi ovu obradu, a posebno sa nabrojanim muzičarima, jer je riječ o njegovim drugarima sa kojima svakako svira.

  Maja je pjevačica koja ima ogroman potencijal kada je njen glas u pitanju, ali i rad, jer ona ne pokazuje nikakve znakove smetnji čak i kada pravi ekstremne zaokrete od operskog pjevanja do heavy rock zvuka kakav ima obrada ‘Zovi me’. Nema predrasude i izuzetan je partner u poslu. Ostatak muzičarske ekipe su ljudi iz Tanker posade, tako da su problemi tokom snimanja bili ravni nuli. Upoznao sam i Teu Jagodić, koja je takođe veliki profesionalac, koja ima stila i zabavno je raditi sa njom. Jednostavno uživao sam i bilo mi je super zabavno“, istakao je Rogić.

  Kada je u pitanju njegov matični sastav Tanker, podsjeća da su u decembru izbacili prvi singl “Second Frequency” sa nadolazećeg albuma, a za koji dan pojaviće se i drugi, i to za naslovnu “Shores of The Weeping Willow”, a potom slijedi i ostatak albuma.

  Gust raspored u Tikijevom studiju ‘Digital Boyler’ malo odlaže sve to, ali radimo punom parom čim nam se ukaže slobodan termin“, navodi Saša.

  Inače, video za numeru “Zovi me” urađen je u “Digital Boyler” produkciji, za kameru i montažu spota bila je zadužena mlada banjalučka umjetnica Tea Jagodić, a za režiju Ninoslav Dobrijević.

  YouTube – Maja Manojlović Dobrijević ft. Tanker & Neuro – Zovi Me (Sopot cover)