• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vremeplov »

  LOU PROFA – Biografske crtice

  LOU PROFA – Biografske crtice

  LOU PROFA – Biografske crtice

  Lou Profa (pravim imenom Vjekoslav Pušec), rocker je iz Popovače. On je aternativac, skladatelj, pjevač, pisac, pjesnik, filozof i boem, poznat pod umjetničkim imenom Lou Profa, iz Popovače je. Ni ne pomišlja da bi se bavio nečim drugim. Upornim radom i nastupima povremeno skrene pozornost publike i kritičara na svoje radove.

  Na top listama internetskih portala stoji vrlo dobro, a njegov “Get back” zabilježio je prvo mjesto na You Toubeu. Na portalima još dobro kotiraju skladbe “Lighting strange”, “Touch me”… kao i ostale kompozicije koje je Lou Profa napisao. Surađivao je s mnogim poznatim rock glazbenicima između ostalima i sa Linom Devićem – multiinstrumentalista i skladatelje, poznat u inozemnim krugovima, vrstan basista koji je svirao sa podosta poznatih jazz imena svijeta. Puno njegovih skladbi prevela je mlada talentirana prevoditeljica Christina Hajnić.

  Lou Profa - filmO Lou Profi je snimljen i dokumentarac. Na DORF-u – Festivalu dokumentarnog rock filma održanog u Vinkovcima, prikazan je i film pod nazivom “Lou Profa – Dnevnik rock zvijezde”, poznatog mladog režisera Andreja Lukačeka, koji dokumentaristički govori o tom stanovniku Popovače, kojeg se pod rodnim imenom Vjekoslav Pušec danas rijetko tko još i sjeća. Taj filmski kolaž fotografija, dokumenata i rijetkih arhivskih filmskih snimaka iz 80-ih godina, koji traje 61 minutu, govori o životu Lou Profe i alternativnoj umjetnosti na ovim prostorima, kojoj je on dao svoj pečat. Kritičari su film ocijenili kao najneobičnije ostvarenje i zanimljiv eksperiment.

  Profa je u posljednje vrijeme postigao podosta inozemnih uspjeha, nastupio na nekoliko inozemnih rock festivala, a rock pjesme su mu bile svirane i na poznatim svijetskim radio-stanicama.

  U posljednje vrijeme piše roman pod nazivom “Kako sam postao pjevač” – nastavak njegove prve autobiografske knjige, “Moj put”, koju izdao Kutinski – KCM. To ga sada u cijelosti ispunjava, kaže Lou Profa, koji ne posustaje i nadalje ostaje dosljedan rocku. Taj roman piše iz razloga, kako bi stavio točku na jedno razdoblje svog stvaralaštva, kaže Profa.

  Svi oni iz rock-generacije sjećaju se Lou Profe, ne samo kao izvođača, nego i kao neumornog organizatora raznih koncerata i festivala “Zlatnog glasa Moslavine”. Višegodišnji nastupi nisu ga umorili i Lou Profa ne posustaje, već sa novim suradnicima priprema nove glazbene, organizacijske i pjesničke projekte. U posljednje (sadašnje) vrijeme, Lou Profa nastupa sa Zdenkom Franjičem – Pnjačekom – Babilonci iz Zagreba, najpoznatijim nezavisnim izdavačem jugoistočne Europe. Uglavnom, nastupaju po poznatim rock klubovima.

  Od Lou Profe se može još puno toga očekivati u rock kulturi koja sve više ponovo dobija svoj status u globalnom društvu novog doba. (Zdravko Strižić)

  Dinko Husadžić Sansky (HR): ” Lou je izniman! Čast i zadovoljstvo mi je bilo surađivati s njim. Radili smo dokumentarac “Lou Profa – Bez dvojbe”, ali i neke skladbe (npr. “Praha”!). Često je gostovao na predstavljanjima mojih knjiga. Uglavnom, Lou je onaj bajkoviti lik bez kojeg bi glazba bila poprilično siromašnija!

  YouTUBE – Lou Profa – Sara

  YouTUBE – Lou Profa – To One Angel