• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  LANA PLETIKAPIĆ – Drugi svijet

  LANA PLETIKAPIĆ – Drugi svijet

  LANA PLETIKAPIĆ – Drugi svijet / Nota Bene Records, 2024 / CD, LP, Digital / pop – jazz crossover / Hrvatska

  Lana Pletikapić je voditeljica na slavonskobrodskom Radiju Brod. Kao djevojčica intezivno je trenirala balet, ali je, nažalost, morala odustati zbog ozljede. Nikad prije nije pjevala, a ni sad sebe ne smatra pjevačicom. Nakon što je glumila u jednom spotu za Adari, Sandro Bačić ju je nagovorio da probaju snimit jednu njegovu pjesmu. Zadovoljni rezultatom, a još više samim procesom stvaranja, nastavili su snimati pjesme i spotove, te sad već imaju 10 zajedničkih pjesama objedinjenih na albumu “Drugi svijet“. Svoje pjesme opisali bi kao crossover različitih stilova. U njima se čuju razni utjecaji, od pop muzike pedesetih do jazza.

  Diskografija – Drugi svijet (Nota Bene Records, 2024)

  U stvaranju albuma “Drugi svijet” učešća su dali – Lana Pletikapić (vokal, prateći vokali) ; Sandro Bačić (gitare, trube, kazoo, bass gitara, bubnjevi, udaraljke) ; Paul Kempf (klavir) ; Vinko Didović (harmonika) ; Tin Džaferović (bass gitara, kontrabas) ; Adari (prateći vokali) ; Vladimir Jevicki (solo gitara u pjesmi “Proljeće“) : u pjesmi “Povedi me u drugi svijet” je, zajedno sa Adari, prateće vokale snimila i Lana Stajić ; u pjesmi “Božićna priča” pjevali su – Lea Krijan, Lada Đurđević, Adam Đurđević, Verona Brnjić, Sara Dugalić i Andrija Mioković.

  Glavni “krivac” za nastanak ovog albuma je Sandro Bačić. Sandra Bačića poznajem i pratim od 2008. godine. Tada je još uvijek živio u mjestu Korčula, na otoku Korčula. Već tada je imao svoj studio, radio serijal radijskih emisija za Radio Korčula, bio je članom kvarteta Gorgonzola i klape Ivan Grozni. U njegovom korčulanskom studiju snimale su mnoge klape i ostali muzičari, među njima Meri Cetinić i Severina. Prelaskom u Slavonski Brod, Sandro je nastavio radom u polju muzike. Sandro opet snima muziku zahvaljujući vlastitom tonskom studiju, ABBEY BROD. Tu je, između mnogih drugih, nastao i album Lane Pletikapić, “Drugi svijet“. Uz sve navedeno, Sandro stvara i radijsku emisiju Naftalina koja broji više od 666 epizoda, a emituje se posredstvom 60 radijskih stanica.

  ‘Drugi svijet’ nije drugotni svijet! To je naš paralelni svijet – naš mali balončić u kojem stvaramo muziku koju volimo. Ta muzika je u osnovi staromodna, ali je aranžmanski i produkcijski svježa i originalna. Ne prati trendove, iako u svijetu sve više raste popularnost izvođača koji inspiraciju crpe iz istog bazena kao i mi. Spomenimo samo Postmodern Jukebox, Pink Martini i islandsku kantautoricu Laufey, čiji je album ove godine nagrađen Grammyem.” – citat je iz press materijala koji prati ovo izdanje.

  Producent i autor svih pjesama na albumu je, ovdje često pominjani, Sandro Bačić, izuzev stihova za po jednu pjesmu koje su napisali Dinko Fazinić (“Povedi me u drugi svijet“), Adari (“Neraskidiva“), Denis Špičić (“Proljeće“) i Darko Kalogjera (“Novo jutro“).

  Zvučnu sliku ovog albuma karakteriše Lanin nježni glas, bogata instrumentalna pratnja uz umjereni ritam i melodiju… “Drugi svijet” o kojem pjeva Lana svijet je ljubavi, mira, svijet u kojem laži nestaju… Ta nježna lirika i daje dodatnu vrijednost ovom diskografskom izdanju. Lanino pjevanje je uvjerljivo i porukama iz ovih pjesama bez pogovora se vjeruje. Pjesme su radijski prijemčive što će im pomoći da lakše dođu do što većeg broja slušatelja. Lanino pjevanje u susretu sa njenom publikom – bit će to ljubav na prvi pogled (susret).

  Lana Pletikapić – “Drugi svijet” – 1. Povedi me u drugi svijet ; 2. Preko Korza na Kej ; 3. Na lakom krilu sna ; 4. Volim nekog ; 5. Božićna priča ; 6. Još jedna patetična staromodna ljubavna pjesmica u rumba-begui ; 7. Neraskidiva ; 8. Proljeće ; 9. Vrijeme ; 10. Novo jutro

  Foto – Screenshot

  https://www.facebook.com/profile.php?id=1188611871 / https://www.facebook.com/sandro.bacic.3 / Lana Pletikapić – Drugi svijet (Full album) /

  YT – Lana Pletikapic´ – Preko Korza na Kej

  YT – Lana Pletikapic´ – Proljeće