• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vijesti »

  KRUNOSLAV KIĆO SLABINAC – Koncert u Tuzli (BKC TK, Tuzla, 06-09-2017)

  KRUNOSLAV KIĆO SLABINAC – Koncert u Tuzli (BKC TK, Tuzla, 06-09-2017)

  KRUNOSLAV KIĆO SLABINAC – Koncert u Tuzli (BKC TK, Tuzla, 06-09-2017)

  Legendarni pjevač sa ex – YU muzičke scene, Krunoslav Kićo Slabinac, gostuje 6. septembra 2017. godine u BKC TK, Tuzla, BiH.

  Krunoslav Kićo Slabinac (Osijek, rođen 28. marta 1944. godine), osječki je pjevač, gitarist, kompozitor i aranžer. Jedan je od osnivača vokalno instrumentalnog (električarskog) rock sastava Dinamiti, koji su se prethodno zvali Tornado i Kon Tiki, te je s njima ostvario svoje prve uspjehe u muzičkoj karijeri.

  Nakon povratka s odsluženja vojnoga roka, svoju muzičku karijeru nastavlja kao solo izvođač te se seli u Zagreb gdje izvodi pjesme Toma Jonesa i Elvisa Presleya. Na Opatijskom festivalu 1970. godine pobijedio je s pjesmom “Više nećeš biti moja“, kojoj je autor Aleksandar Korač.

  Nakon što je sredinom 1970-ih godina boravio u Sjedinjenim Američkim Državama, po povratku u zemlju, okreće se izvornoj narodnoj muzici s kojom je također postigao veliki uspjeh.

  Tokom svoje dugogodišnje karijere (više od 40 godine), Kićo je ostvario saradnju s brojnim autorima poput Đorđa Novkovića, Zdenka Runjića, Arsena Dedića, Drage Britvića i mnogih drugih. (Wikipedia)

            

  Ulaznice za koncert Krunoslava Kiće Slabinca u Tuzli, mogu se kupiti u Marketing službi BKC TK, Tuzla i u CD Shopu “Mido” na tuzlanskom Korzou. Sve informacije i rezervacije na kontakt tel. 035/311 070.

  Vezani link – Krunoslav Kićo Slabinac – Biografija (Autor: Nadir Efendić)

  http://www.bkctuzla.ba/ 

  YT – Krunoslav Kićo Slabinac – Plavuša

  YT – Krunoslav Kićo Slabinac – Johnny B. Goode (MGNZ 2015)

  YT – Krunoslav Kićo Slabinac – Bećarac (Koncert, New York, December 6, 2015)