• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vijesti »

  ISIDOR BOBINEC – Predstavljanje

  ISIDOR BOBINEC – Predstavljanje

  ISIDOR BOBINEC – Predstavljanje

  Muzika na putu do kuće, na pauzi, muzika kao prijatna radna atmosfera ili bilo kako drugačije. Ona je svuda oko nas. Za sferu muzike su se pobrinuli oni koji je stvaraju. Ogroman broj pravaca, gde svi mogu zadovoljiti sopstveni ukus. U ovom članku ćemo vam u kratkim crtama približiti jedan novi, a opet dovoljno prepoznatljiv pravac – Synthwave, a i jednog od stvaralaca sa prostora Balkana, njegovo ime je, zapamtite, Isidor Bobinec.

  Synthwave možemo opisati kao filmsku muziku iz ’80-ih godina, koja je prožeta elektronikom i Dark Syntwaveom te se doima interesantnim velikom broju slušalaca raznih žanrova. Iako je uglavnom instrumental, živ ritam i velika melodičnost upadaju se u uši nakon samo jednog slušanja.

  Poznatiji izvođači kao što su Scandroid ili Dance With The Dead, nadahnuli su stvaraoce širom sveta za razvijanje novih ideja, dok je isti pravac zapao za uho i jednom underground talentu iz Novog Sada, Isidoru Bobinecu, koji svojim stilom brzo osvaja.

  Isidor je rođen 22. jula 1987. godine u Novom Sadu. Prvi susret sa muzičkim instrumentima, a najpre trubom, imao je u 9. godini. Nakon dugog i mukotrpnog rada i puno posvećenosti muzici, postaje orkestralni muzičar. U 21. godini se zapošljava u Srpskom narodnom pozorištu, ali nastupa i sa Vojvođanskim simfonijskim orkestrom i Zrenjaninskom filharmonijom te njegovo stvaralaštvo možemo pripisati predanosti.

  S’ obzirom da svoje slobodno vreme, kojeg ima vrlo malo, Isidor koristi da radi ono što voli – da stvara novu muziku. Sa 15 godina je eksperimentalno producirao muzičke pravce kao što su D&B i EDM, ali je to ubrzo i prekinuto, zbog sopstvenog obrazovanja. Nakon duže pauze, u producentske vode se vraća 2016. godine, gde ovaj put kreće sa novim pravcem – Synthwave muzikom. Iste godine je izdao i svoj prvi Synthwave album pod nazivom “Dark Night Genesis“. Nakon toga nastaju i remix album “Réno – Debut“, a zatim i albumi “Magnatron 2.0” i “3218 (Thirty Two Eighteen)“. Prepoznatljiv zvuk i vrlo slikovita melodija Isidora Bobineca nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

  Dijelim sa vama opravdano autorovo ushićenje jednom činjenicom. Sam Isidor je objašnjava ovako – “E, sad, ne volim da se hvalim, ali moram da vam dam informaciju da sam izašao na ‘Bandcamp Daily’ tj, pomenut sam kao ‘Rising New Star‘”. 

  Ukratko, Isidor se nada da će baš Synthwave, kao jedan od muzičkih pravaca, zaživeti dovoljno dugo da on sebe jednog dana vidi kao mainstream izvođača.

  DiskografijaDark Night Genesis (DIY, 2016) ; Réno – Debut EP Remixes (Burning Owl Records, 2017) ; Magnatron 2.0 (New Retro Wave Records, 2017) ; 3218 Thirty Two Eighteen (DIY, 2017)

  Autor teksta: Lazar Bukumirović

  https://bandcamp.com/tag/novi-sad?artist=427384435 / https://soundcloud.com/cyborglaw / https://www.facebook.com/iso.bobi

  YT – Isidor Bobinec – Soldier Of Fortune

  YT – Isidor Bobinec – 3218 (Thirty Two Eighteen) [Full Album]

  YT – Isidor – Dark Night Genesis [Full Album]