• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vijesti »

  GRUPA RIM + ATHENAS – Vida en Ti / Život moj si Ti

  GRUPA RIM + ATHENAS – Vida en Ti / Život moj si Ti

  GRUPA RIM + ATHENAS – Vida en Ti / Život moj si Ti

  – “Vida en Ti / Život moj si Ti” novi je singl Grupe RiM i argentinske pjevačice Athenas

  U četvrtak 3. prosinca 2015. godine u emisiji “Sacro ritam”, Hrvatskoga katoličkog radija, 20:30 sati, održati će se hrvatska premijera pjesme “Vida en Ti / Život moj si Ti” koju izvode zagrebački duhovni sastav, Grupa RiM i argentinska pjevačica Athenas. Riječ je o dvojezičnoj (španjolsko-hrvatskoj) duhovnoj pjesmi u kojoj Athenas izvodi prvu strofu na španjolskom, potom Ružica iz Grupe RiM pjeva drugu na hrvatskom. Slijedi refren koji se izvodi najprije na španjolskom, potom i na hrvatskom, nakon čega slijedi repeticija strofe, ali ovaj puta najprije na hrvatskom, potom i na španjolskom. Na taj način obje strofe su otpjevane i na španjolskom i na hrvatskom.

  Pjesmu je producirao Jonatan Narvaez, koji je napravio i aranžman i u čijem je studiju u Buenos Airesu Anthenas snimila vokalne dionice na španjolskom. Sestre Nedić su u studiju Ante Gele snimile hrvatske dionice te prateće vokale na španjolskom. Produkcijski gledano pjesma u duhu današnjeg zvuka suvremene kršćanske glazbe, dakle, raspjevana, ritmična i poletna.

  Priča o suradnji Grupe RiM i Athenas je vrlo zanimljiva. Spojio ih je putem Facebooka papa Ivan Pavao II odnosno pjesma “Pescador de hobres”, kod nas poznatija kao “Krist na žalu”. Pretražujući po YouTube, tražeći razne verzije ove pjesme, Ružica je pronašla i jednu prekrasnu verziju na španjolskom koja je neopisivo bogata u svojoj jednostavnosti. Pjesmu su izveli Athenas vokal i Jonatan Narvaez akustična gitara. Oduševljena tom verzijom Ružica je na Facebooku potražila Athenas te joj se javila s porukom: “Ja već dugi niz godina pjevam duhovnu glazbu, ali ova vaša verzija pjesme ‘Krist na žalu’ me oduševila“. Athenas je bila ugodno iznenađena da joj se javlja netko iz Hrvatske tko isto pjeva duhovnu glazbu te je poželjela čuti neku snimku od Ružice, koja joj je poslala pjesmu “Žena pod križem”, prvi singl Grupe RiM. Oduševljena izvedbom Ružice, Athenas joj je predložila da bi mogle snimiti duet. Nekoliko mjeseci kasnije javlja se Jonatan i šalje snimku pjesmu “Vida en Ti – Život moj si Ti”. U pripremi je i video spot za pjesmu “Vida en Ti – Život moj si Ti”.

  HKR – Hrvatski katolički radio Online: http://www.hkr.hr/?sec=4&pid=31

  YouTube – Grupa RiM – Žena pod križem (akustika live DJH)