• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vijesti »

  GENERACIJA BEZ KOMPASA (GBK) – Aktivnosti

  GENERACIJA BEZ KOMPASA (GBK) – Aktivnosti

  GENERACIJA BEZ KOMPASA (GBK), Srebrenik, BiH – Aktivnosti

  Generacija bez kompasa (GBK), Srebrenik, BiH, je bend istinskih prijatelja, zaljubljenika u kvalitetnu muziku i iskrenu emociju. Bend je to izvrsnih muzičara. GBK broji 5 članova, a ono što je zanimljivo jeste da u bendu sviraju braća, odnosno, klavijaturista i vokal su braća Smajlovići – Faruk i Malik, dok s druge strane, bubnjeve, bas gitaru i električnu gitaru sviraju braća Bajrektarević – Hare, Nedim i Almin.

  GBK egzistira već duže vrijeme i iza sebe ima jedan album, objavljen 2002. godine i nazvan “Epitaf”. Album “Epitaf” objavljen je u saradnji sa “Sarajevo diskom” i od tada pa do danas, taj progressive hard rock zvuk sa albuma nastavlja izazivati pozitivne reakcije njegovih slušatelja.

  GBK - Faruk Smajlović, organista

  GBK – Faruk Smajlović, organista

  Nakon duže diskografske pauze (možda i preduge), bend ponovo radi na izdavanju novog, svog drugog albuma. U međuvremenu učestalo svira i svirajući rock and roll obilazi mnoge gradove. Sam album, koji je u završnoj fazi snimanja, odlikovati će se različitošću stilova. Tu će biti i klasičnog hard rock zvuka, zatim i instrumentalno zahtijevnijih kompozicija, pa naposlijetku i dvije do tri balade koje bi trebale izazvati itekako dobre reakcije. Neke od pjesama koje će se naći na novom albumu benda GBK mogu se čuti posredstvom YouTube kanala. Tačnije, dvije su na raspolaganju za slušanje – “Kad poželiš” i “Bluzer”. One kao takve na najbolji način svjedoče o stilskoj raznovrsnosti novog album srebreničkih rockera.

  www.facebook.com/Generacija.bez.kompasa / gbk.webege.com

  YouTube – Generacija bez kompasa (GBK) – Bluzer