• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vijesti »

  FLORIDUS – Pepeljuga (video zapis)

  FLORIDUS – Pepeljuga (video zapis)

  FLORIDUS – Pepeljuga (video zapis)

  Floridus je pop rock bend iz Mostara (BiH), koji je nastao u januaru 2013. godine i proizašao je kao produkt projekta Mostar Rock School, nadaleko znanog i prepoznatog projekta vrijednih entuzijasta iz mostarskog Muzičkog centra Pavarotti. Svoj prvi album pod nazivom, “Na vrhu svijeta“, Floridus objavljuju maja 2015. godine. Album je sniman u Skirlibaba studiju u Sarajevu, u saradnji sa koproducentom Nedimom Šarićem i producentom Draganom Jakubovićem. Album sadrži 8 autroskih pjesama. Bend se nakon izdavanja tog albuma, predstavio mnogobrojnim nastupima na festivalima i koncertima publici širom BiH, Srbije i u Austriji.

  Na Jäger Music Night muzičkom takmičenju bendova iz regiona, u finalu, održanom u sarajevskom Cinemas (Sloga) klubu, Floridus su osvojili glavnu nagradu i postali su time jedan od glavnih predstavnika alternativne scene u Mostaru, a i šire.

  Nakon prvog albuma, koji nosi dosta tvrđi zvuk, singl “Pepeljuga“, ipak, najavljuje ambijentalniji i senzibilniji zvuk planiran za idući album. Veća doza pop emocije se već osjeti i u ovoj pjesmi, a tako i na predstojećem albumu koji će svjetlo dana ugledati 2018. godine.

  Članovi benda Floridus su – Jasmina Šuta (vokal) ; Semin Merzić (gitara, prateći vokal) ; Amar Bašić (bass gitara) ; Ervin Husagić (bubanj, prateći vokal).

  Foto: Drago Palavra / (info dostavio – Ervin Husagić, Mostar, BiH)

  https://www.facebook.com/floridus

  YouTube – f l o r i d u s – Pepeljuga