• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vijesti »

  FILIMAN MANDIĆ – Predstavljanje

  FILIMAN MANDIĆ – Predstavljanje

  FILIMAN MANDIĆ – Predstavljanje

  Filiman Mandić je muzičar iz Srbije. Rođen je 30.08.1991. godine u Užicu, Srbija. Od rođenja je živeo i odrastao u Novoj Varoši. Od ranog detinjstva zainteresovan za muziku, međutim, u maloj sredini nije bilo mogućnosti za pohađanje bilo kakvih muzičkih časova. Svi koji su svirali bilo kakav instrument bili su samouki i svirali mahom za sebe.

  Leta 2004. godine se sa porodicom seli za Novi Sad. Tu otkriva razne prodavnice instrumenata i muzičke opreme. Svakog dana ih obilazi i posmatra gitare. Neki od prodavaca bi mu pokazali ponešto na gitari, pa je satima sedeo u tim šopovima i vežbao.

  Na proleće 2005. godine shvata da zaista želi da ozbiljnije svira gitaru i na kraju 7. razreda osnovne škole nalazi posao – deljenje flajera po zgradama i celog leta to radi, od jutra do kasne večeri i na svoj 14. rođendan – kupuje si prvu akustičnu gitaru. Ubrzo kreće na časove u jednu privatnu školu muzike, gde posle kratkog vremena biva prebačen iz početničkog u napredni kurs.

  Tokom 8. razreda osniva školski bend, Infekcija, koji dva puta nastupa u okviru školskih manifestacija. Bend je bio pozvan da nastupi na Exit festivalu u Novom Sadu, kao deo programa za Demo bendove, međutim, sa krajem 8. razreda došao je i kraj benda.

  Upisuje Elektrotehničku školu u Novom Sadu, tokom koje prolazi kroz veliki broj autorskih i cover bendova. Kako se dešavalo da vežba i po 16 sati dnevno, svakodnevno je napredovao i u to vreme čak bio i studijski gitarista za neke izvođače. Tokom 4. godine srednje škole aktivno svira po Beogradu, u raznim sastavima. Nakon završene srednje škole seli se u Beograd.

  Godine 2009., prolazi audiciju za Berklee College of Music, koja je održana u Beogradu, međutim, nije imao finansijskih sredstava da ode na školovanje u Boston, USA.

  Godine 2010., prošao je audiciju za LCCM Guitar Institute u Londonu, ali su finansijski razlozi, takođe, učinili svoje.

  Godine 2011., osvaja III mesto na Guitar Art Festivalu u Beogradu, kategorija, Ethno Guitar Player. Iste godine upisuje Akademiju umetnosti u Beogradu, odsek Dizajn zvuka i Muzička produkcija, u klasi profesora Dušana Petrovića (Filiman Mandić diplomira 2016. godine sa ocenom 10 i ukupnim prosekom 9,3).

  Godine 2012., (ponovo) osvaja III mesto na Guitar Art Festivalu u Beogradu, kategorija Ethno Guitar Player.

  Godine 2013., osvaja I mesto na Omiš guitar festivalu u Hrvatskoj, kategorija Gitara i Glas. “Posledica” pobede na Omiš guitar festivalu bila je turneja koja je, umesto 10 dana, trajala 72 dana. Na njoj je prošao skoro celo hrvatsko primorje (49 nastupa). Sredinom turneje pridružio se nastupima svog velikog prijatelja i vrhunskog muzičara – Emira Hota (nastupili su u Tuzli – dva puta u Sarajevu i u Valjevu).

  Godine 2018., izvodi i svoj 2500. javni nastup.

  Danas, Filiman aktivno nastupa, ima vlastiti studio, a povremeno sarađuje i sa drugim tonskim studijima. Bavi se i zvučnim tretmanom prostora, odnosno prostornom akustikom.

  Prvi samostalni album, koji je već dugo u pripremi, trebalo bi u skorije vreme da bude završen.

  https://www.facebook.com/mandicfiliman

  Foto: Dragutin Matošević (28-10-2017)

  YT – Filiman Mandić – Road To Hell (Chris Rea cover)

  YT – Filiman & Tanja – Jolene (Dolly Parton cover – Live home sessions)