• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vijesti »

  FILIMAN MANDIĆ – Predstavljanje

  FILIMAN MANDIĆ – Predstavljanje

  FILIMAN MANDIĆ – Predstavljanje

  Rođen 30.08.1991. godine u Užicu, Srbija. Od rođenja živeo i odrastao u Novoj Varoši. Od ranog detinjstva zainteresovan za muziku, međutim, u maloj sredini nije bilo mogućnosti za pohađanje bilo kakvih muzičkih časova. Svi koji su svirali bilo kakav instrument bili su samouki i svirali mahom za sebe.

  Filiman Mandic 02Leta 2004. godine se sa porodicom seli za Novi Sad. Tu otkriva razne prodavnice instrumenata i muzičke opreme. Svakog dana ih obilazi i posmatra gitare. Neki od prodavaca bi mu pokazali ponešto na gitari, pa je satima sedeo u tim shopovima i vežbao.

  Na proleće 2005. godine shvata da zaista želi da ozbiljnije svira gitaru i na kraju 7. razreda osnovne škole nalazi posao – deljenje flajera po zgradama i celog leta to radi od jutra do kasne večeri i na svoj 14. rođendan – kupuje si prvu akustičnu gitaru. Ubrzo kreće na časove u jednu privatnu školu muzike, gde posle kratkog vremena biva prebačen iz početničkog u napredni kurs.

  Tokom 8. razreda osniva školski bend, Infekcija, koji dva puta nastupa u okviru školskih manifestacija. Bend je bio pozvan da nastupi na Exit festivalu u Novom Sadu, kao deo programa za Demo bendove, međutim, sa krajem 8. razreda došao je i kraj benda.

  Upisuje Elektrotehničku školu u Novom Sadu, tokom koje prolazi kroz veliki broj autorskih i cover bendova. Kako se dešavalo da vežba i po 16 sati dnevno, svakodnevno je napredovao i u to vreme čak bio i studijski gitarista za neke izvođače. Tokom 4. godine srednje škole aktivno svira po Beogradu, u raznim sastavima. Nakon završene srednje škole seli se u Beograd.

  2009. godine prolazi audiciju za Berklee College of Music, koja je održana u Beogradu, međutim, nije imao finansijskih sredstava da ode na školovanje u Boston, USA.

  Filiman Mandic 01aaa2010. godine prošao je audiciju za LCCM Guitar Institute u Londonu, ali su finansijski razlozi, takođe, učinili svoje.

  2011. godine osvaja III mesto na Guitar Art Festivalu u Beogradu, kategorija Ethno Guitar Player. Iste godine upisuje Akademiju umetnosti u Beogradu, odsek Dizajn zvuka i Muzička produkcija, u klasi profesora Dušana Petrovića. Prvu godinu završava prosekom 9,7 i sličan prosek održava i dan danas (sada je IV godina studija).

  2012. godine (ponovo) osvaja III mesto na Guitar Art Festivalu u Beogradu, kategorija Ethno Guitar Player.

  2013. godine osvaja I mesto na Omiš guitar festivalu u Hrvatskoj, kategorija Gitara i Glas. “Posledica” pobede na Omiš guitar festivalu bila je turneja koja je, umesto 10 dana, trajala 72 dana. Na njoj je prošao skoro celo hrvatsko primorje (49 nastupa). Sredinom turneje pridružio se nastupima svog velikog prijatelja i vrhunskog muzičara – Emira Hota (nastupili su u Tuzli – dva puta u Sarajevu i u Valjevu).

  “Trenutno radim na svom prvom albumu, koji nije striktno žanrovski određen, ali ga karakterišu Rock ‘n’ Roll, Hard Rock, Blues… Na albumu će se, najverovatnije, naći i nekoliko obrada pesama velikih muzičara koje su veoma uticale na mene i koje, na neki način, posmatram kao svoje”, izjavio je Filiman Mandić.

  www.facebook.com/filiman.mandic / www.about.me/filiman

  YouTube – Filiman Johnny Mandić – Jovano Jovanke (Live at Route 66 Novi Sad) – 2009. godina

  YouTube – Filiman Johnny Mandić – Whole Lotta Love & When A Blind Man Cries [Live On TV Kanal 9 Novi Sad] – 2010. godina

  YouTube – Filiman Johnny Mandić – Road To Hell (Chris Rea) – 2014. godina

  YouTube – Filiman & Gile – Crawling King Snake Medley [Live @ Filiman’s] – 2014. godina