• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vijesti »

  EXPOSURE FESTIVAL – Međunarodni interaktivni festival

  EXPOSURE FESTIVAL – Međunarodni interaktivni festival

  EXPOSURE FESTIVAL – Međunarodni interaktivni festival

  SONGWRITERS EXPOSURE / IZLOŽBA KANTAUTORA je međunarodni interaktivni festival. Koncipiran je tako da na osam pozornica posloženih u krug (s vojevrsni Stonehenge) istovremeno boravi osam izvođača / kantautora posloženih prema stranama svijeta. Svaki izvođač / kantautor izvodi jednu pjesmu po krugu, te prvi do njega (u smjeru kazaljke na satu) nastavlja sa svojom izvedbom i tako minimalno pet krugova. Publika se nalazi u krugu tako da su uloge malo izmjenjene, ustvari je publika okružena izvođačima. Razglas je usmjeren prema unutrašnjosti kruga tako da publika sluša zvuk koji dolazi iz svih 360 stupnjeva za vrijeme nastupa jednog izvođača.

  Jedna od ideja Izložbe je da su izvođači “izloženi” publici na manjm i nižim pozornicama kao kipovi / biste u parkovima jer publika može nesmetano prolaziti između pozornica i čak komunicirati sa izvođačima koji čekaj svoj red u krugu.

  Promjer kruga je cca pedesetak metara (iz godine u godinu je sve veći) i u njemu publika sjedi na dekama (londonski parkovi) ili se slobodno kreće prateći izvedbe iz kruga u krug stvarajući mali ljudski vrtlog.

  Kada padne mrak (festival počinje po danu) kreće druga dimenzija vizualnog doživljaja festivala jer je samo jedna pozornica osvijetljena za vrijeme izvedbe. Reflektori se gase na jednoj i pale na idućoj pozornici / izvođaču koji nastavlja sa nastupom; nema pauze između pjesama!

  Tako festival dobiva na dinamici stvarajući jedno potpuno novo audio vizualno iskustvo za publiku bez obzira na to koliko je određeni izvođač “žestok” ili ne, energija naprosto raste svakim krugom.

  Sve to odvija 12. i 13.06.2015. godine u Velikoj Gorici, u Parku dr. Franje Tuđmana.

  SW Exposure 02a

  UVJETI NATJEČAJA

  Dragi kantautori, ovo je poziv da zakoračite u naš glazbeni krug!!! Udruga IZLAZ i Pučko otvoreno učilište Velika Gorica Vas pozivaju da se prijavite na natječaj za nastup na međunarodnom festivalu “IZLOŽBA KANTAUTORA / SONGWRITERS EXPOSURE” koji se održava 12. i 13.06.2015 u Velikoj Gorici.

  Prijaviti se može svatko tko je autor skladbi koje izvodi i živi bilo gdje u svijetu. Na festivalu isti/a mora izvesti minimalno 5 pjesama u trajanju preko 3 minute. Kantautor/ica može nastupiti u pratnji maksimalno jednog instrumentaliste. Jedna pozornica, jedan instrument / jedan vokal (bez stomp boxova, loopera).

  Prijava treba sadržavati :

  Ime i prezime, grad, državu.
  Tri pjesme u mp3 formatu ili linkove za youtube, soundcloud, myspace, facebook ili gdje god se može preslušati vaša autorska djela
  Kratku biografiju (ne više od jedne A4 stranice)
  Fotografiju (osobni portret) bilo kojeg formata
  Popis posebne opreme koja vam je potrebna na pozornici
  Bilo koje dodatne informacije (Ukoliko imate izdavača, a isti propisuje posebne uvijete oko vaše izvedbe molimo Vas da i to navedete u prijavi)

  PRIJAVE POSLATI NA: vivorek@gmail.com (ne zaboravite tražiti potvrdu primitka)

  ROK PRIJAVE na natječaj je: 17.05.2015.

  Žiri festivala izabrati koji kantautori/ce koji će nastupiti 12. i 13.06.2015. godine u Velikoj Gorici, a objavu izabranih izvođača naći ćete 20.05.2015. godine na našoj službenoj Facebook stranici. (https://www.facebook.com/events/973813069319619/)

  BITNA NAPOMENA: Ukoliko budete izabrani za nastup na festivalu svi troškovi koji uključuju spavanje, hranu, piće i prijevoz će Vam biti pokriveni / refundirani od strane organizatora festivala.

  Autor priloga ToughRa – Vedran Ivorek