• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  EVOLUCIJA – Igra počinje

  EVOLUCIJA – Igra počinje

  EVOLUCIJA – Igra počinje / Take It Or Leave it, 2016 / Digital, CD / gothic metal / Srbija

  Gothic metal bend Evolucija osnovan je 2007. godine, u Švajcarskoj. Debi album, “Baklja slobode“, objavili su 2007. godine i to za najstariju nezavisnu izdavačku kuću u Srbiji – Take It Or Leave It Records. Slijede promotivni nastupi po Srbiji i Švajcarskoj, te koncert na prestižnom Montreux Jazz Festivalu.

  Na talasu te popularnosti, Evolucija realizuje noseću temu, “Pale Rider“, za nemački film “Die Templerherren” (“Templari“). Video rad, “Pale Rider“, sastavljen je od kadrova iz pomenutog filma (producenta i reditelja Andreasa Lefflera), snimljenih na ruševinama dvorca u Zellu. Evolucija nastupa i kao počasni gost na filmskoj premijeri tog filma u Minhenu.

  Svesrdnu producentsku i gitarsku podršku pružio im je Dragan Urošević Uroš (ex Osvajači, Epilog), a snimanje je obavljeno u poznatom kragujevačkom studiju Ivana Ilića. Uz članove benda Evolucija, na omotu albuma navedeni su i gostujući muzičari. Red je i njih pomenuti. To su bili: Vojin Ratković (bubnjevi) ; Predrag Pavlović (klavijature, prateći vokali) ; Dragan Urošević Uroš (bass- ritam- solo- akustična gitara).

  Novi album, “Igra počinje“, trebao bi da se pojavi u dvije verzije – na srpskom i engleskom jeziku. Moj primjerak je pjevan na srpskom jeziku. Trenutno, Evolucija djeluje iz Ćuprije.

  Članovi benda Evolucija su – Ilana Marinjes Von Arx (vokali) ; Dragiša Marinjes (bass gitara) ; Stevan Miletić (solo gitara) ; Branimir Kojadinović (ritam gitara) ; Marko Marković (bubnjevi)

  Diskografija – Baklja slobode (Take It Or Leave It Records, 2007.) ; Igra počinje (Take It Or Leave it Records, 2016.)

  evolucija-cd

  Bend Evolucija je za mene novo ime. Do njihovog albuma sam došao zahvaljujući mom starom prijatelju, Branimiru Banetu Lokneru. Mislim da Bane nije bez razloga odabrao baš to izdanje da mi ga pokloni. Kao prvi razlog, to izdanje ima male šanse da se nabavi u BiH, a drugi, važniji razlog, radi se o kvalitetnom uratku.

  Vokalno, Evolucija zvuče 100 % gothic. Instrumentalno, također su na istom tragu. Album sadrži deset autorskih kompozicija članova benda. Neosporno je da je presudan uticaj u nastanku ovako dobrog albuma imao njegov aranžer i producent, Dragan Urošević Uroš.

  Album nema oscilacija u kvaliteti. Svaka od kompozicija je čvrsto na svom mjestu. Imao sam priliku slušati nekoliko gothic bendova, među njima su bila i neka velika imena sa svjetske muzičke scene. Bez ikakve rezerve mogu reći, Evolucija su im dorasli i mogu stati rame uz rame mnogima od njih.

  Photo by: Wood RS

  www.facebook.com/evolucijaofficial / evolucija.org

  log-tioli

  Evolucija – “Igra počinje” – 1. Letim ; 2. Nisam za tebe ja ; 3. Kao iz sna ; 4. Igra ; 5. Rekvijem ; 6. Slaži ; 7. Reči teške ; 8. Proći će vek ; 9. Slobodna ; 10. Znak na nebu

  YouTube – Evolucija – Letim

  YouTube – Evolucija – Nisam za tebe ja

  .
  ..

  Recenzent:
  Dragutin Matošević
  Tuzla, Bosna i Hercegovina

  ..
  .