• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  EPILOG – Nova Tempore

  EPILOG – Nova Tempore

  EPILOG – Nova Tempore / Take It Or Leave It Records, 2016 / CD, digital / rock ‘n’ roll / Srbija

  Govoreći o svom novom bendu, Epilog, Dragan Urošević Uroš (bivši član grupe Osvajači), izjavio je: “Epilog je novi bend, stare škole rocka, zvuka s novim aranžmanima, modernom produkcijom, višeglasnim pevanjem, čvrstim gitarskim riffovima i pevljivim refrenima. Klasičan mainstream rock bend, u vremenu kada postoji toliko stilova. Svira muziku koja, ne samo na ovim prostorima, nego i šire, ima publiku koja je ‘gladna’ ovakvog zvuka i pesama. Nešto što definitivno nedostaje kao ponuda na već postojećem muzičkom nebu kod nas“.

  Bend Epilog osnovan je 2011. godine i danas je jedan od najatraktivnijih “tvrđih” bendova na srpskoj muzičkoj sceni. Uz Uroševića i Pavlovića, grupu čine sve sami rock ‘n’ roll veterani – Darko Spasić (gitara), Ratko Petrović (bass), dok je bubnjeve na albumu odsvirao Vojin Ratković, ali ga je pred sam izlazak albuma, na nastupima zamijenio Stefan Jevđić. Najznačajniji nastup grupa je imala kao gost koncerta grupe Smak, 2015. godine, na čuvenom koncertu na beogradskom Ušću.

  Album je snimljen u studiju kragujevačkog Doma omladine. Producent je bio lider, glavni autor i gitarista grupe Epilog, Dragan Urošević Uroš. U tehničkom dijelu rada na albumu “Nova Tempore“, značajnu pomoć dali su mu Predrag Pavlović (vokal grupe Epilog – koproducent, snimatelj, audio editing) i Ivan Grujić Gnjurac (miks i mastering). Uroš: “Ovaj album je rađen studiozno i bez žurbe, sa željom da nema propusta na prvo slušanje. Ja sam bio autor muzike i nekoliko tekstova. Kao tekstopisci još se pojavljuju Predrag Pavlović, Zvonko Pantović Čipi i Jelena Milovanović.”

  Album, “Nova Tempore“, dostupan je na svim relevantnim digitalnim platformama (iTunes ; Amazon ; Google Play ; Spotify ; Deezer), na Facebook stranici benda, kao i u kompakt disk formatu na web stranici najstarije srpske nezavisne izdavačke kuće, Take It Or Leave It Records, Beograd, Srbija.

  DiskografijaNova Tempore (Take It Or Leave It Records, 2016)

  Epilog su – Predrag Pavlović (vokal) ; Dragan Urošević Uroš (gitara) ; Darko Spasić (gitara) ; Ratko Petrović (bass) ; Stefan Jevdić (bubnjevi)

  Gostujući muzičari na snimanju bili su – Bora Đorđević (vokal, 9) ; Emir Hot (solo gitara, 8) ; Dejan Ilić Cvika (Van Gogh, bass gitara, 9,10) ; Jasmina Numić Pera (prateći vokal) ; Dragoslav Tanasković Trnda (prateći vokal) ; Zvonko Pantović Čipi (prateći vokal).

  Bio sam u Zaječaru (od 01 do 03/8/2013), kao član stručnog žirija 47. Gitarijade Zaječar. Istovremeno, nekoliko stotina metara dalje, održavao se 17. Moto skup Zaječar, koji je imao svoj biker stage / svoje muzičke izvođače. Nažalost, kasno sam saznao da je tu, na biker stageu, jedne večeri svirala i grupa Epilog. Bili smo jedni drugima tako blizu, a i tako daleko.

  Predamnom su Epilog, sada, sa svojom muzikom zabilježenom na digipack nosaču zvuka. Epilog nam se predstavljaju sa 11 autorskih pjesama od kojih su, zadnje dvije, bonusi. Epilog sviraju čisti rock ‘n’ roll, riffovski zasnovan, sa udvojenim gitarskim solo dionicama, sa višeglasnim vokalima  pjevanim u višem dijelu čujnog spektra, sa ritam sekcijom koja vas neizostavno navodi da se njišete u ritmu pjesama.

  Uroš, većinski vlasnik snimljenog materijala na debi albumu grupe Epilog, izjavio je da mu je bila namjera da napravi pjesme koje će imati dugi vijek trajanja. U tome je potpuno uspio. Ove pjesme su dovoljno komercijalne da ih šira publika lako prihvati, radijski su prijemčive. Muzičke čitanke nas uče da se muzika piše sa 7 nota – do re mi fa so la ti do. U tako malom broju nota, teško je biti originalan. Epilog mi, na mahove, liče na Osvajače, a na mahove i na Scorpionse. To je moj osobni utisak i svi se sa time i ne trebaju složiti.

  Sa druge strane, Epilog su jedan od rijetkih živućih i aktivno djelujućih bendova koji svira nepatvoreni rock ‘n’ roll. Već i zbog toga zaslužuju da ih se maksimalno podrži. Učešće specijalnih gostiju – Bore Đorđevića i Emira Hota – dalo je raznovrsnost u zvuku i dodatni kvalitet snimljenom materijalu.

  Svaka muzika nađe svoju publiku. Muzika grupe Epilog u tome neće imati mnogo problema – ove pjesme će se unisono pjevati na svim koncertima grupe Epilog. Zar im treba nešto više od toga?!?

  Epilog – “Nova Tempore” – 1. Nevolja ; 2. Javi se ; 3. Šta vreme nosi ; 4. Kad nam ponestane nade ; 5. Rat sa sobom ; 6. Laži ispod kože ; 7. Daleko od nas ; 8. Iz očaja (feat. Emir Hot) ; 9. Sneg (feat. Bora Đorđević) – Bonus – 10. Reci ako znaš ; 11. Ti nisi ti

  http://epilogmusic.com / https://www.facebook.com/EPILOGOfficial / https://www.facebook.com/TIOLIrecords

  YouTube – Epilog – Nova Tempore (full album)

  YouTube – Epilog – Nevolja (single)

  Reakcija:

  “Hvala puno na ovoj divnoj recenziji, jako dobro iskorišćene informacije koje su bile na raspolaganju i kompletan utisak nečega na šta treba obratiti pažnju je predstavljen od autora na najiskreniji nači… Hvala, Dragutine, još jednom i nadam se da će biti prilike da se upoznamo… puno pozdrava od mene i benda iz Kragujevca.” 🙂
  Dragan Urošević Uroš, član benda

  . .
  . . .
  Recenzent:
  Dragutin Matošević
  Tuzla, Bosna i Hercegovina
  . . .
  . .